“ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΣΙ ΑΘΩΡΑΚΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ”ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ: “ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΙΕΣΗ”

 

 

 

 

“Κανένα νησί αθωράκιστο στο τομέα της υγείας

Ενημέρωση ζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου Γ. Ντουνιαδάκης από τον Περιφερειάρχη κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα για την κατάσταση ετοιμότητας των υπηρεσιών και των υποδομών στα νησιά της Περιφέρειάς μας σχετικά με την προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό. Παρά την αρχική θετική ανταπόκριση, η ενημέρωση δεν πραγματοποιήθηκε τελικά.

 

 

Επιβάλλεται αυτή τη στιγμή η μέγιστη πίεση στη κυβέρνηση ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες των νησιωτών,  παίρνοντας υπόψη και την κύρια παραγωγική δραστηριότητά τους,  που είναι ο τουρισμός.

 

 

Η υποστελέχωση όλων των δομών υγείας -Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας- σε όλη τη Περιφέρεια είναι τραγική. Η δυσκολία στις συγκοινωνίες των νησιών και κυρίως των μικρών με τα μεγάλα στα οποία υπάρχουν νοσοκομεία, δημιουργεί μια σχεδόν εκρηκτική κατάσταση. Είναι επιτακτική η ανάγκη -ειδικά σ’ αυτές τις έκτακτες περιστάσεις- άμεσης κινητοποίησης εκ μέρους της τοπικής διοίκησης και του ίδιου του λαού των νησιών για την  ικανοποίηση από την κυβέρνηση όλων εκείνων των μέτρων που πρέπει να παρθούν για την θωράκιση της υγείας των νησιωτών.

  • Δεν αποτελούν λύση οι μετακινήσεις του προσωπικού από νησί σε νησί και από μονάδα σε άλλη μονάδα που εφαρμόζουν συστηματικά οι υγειονομικές περιφέρειες του κράτους για να αποφύγουν το «κόστος» των προσλήψεων. Η πρακτική αυτή έχει αποδειχθεί ότι μισοκλείνει μια «τρύπα» και ανοίγει μια άλλη εξ ίσου επικίνδυνη.
  • Τα μέτρα κοροϊδία που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά. Ουσιαστικά «αποθεώνουν» την ατομική ευθύνη και δεν ανακουφίζουν τους εργαζόμενους υγειονομικούς, που ξεπερνούν τα φυσικά όρια αντοχής τους για να προσφέρουν σωστά τις υπηρεσίες τους.

 

 

  Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού. Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής.

Να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες εναλλακτικές λύσεις για την πρόληψη-αντιμετώπιση εξάπλωσης του ιού.

Κανένα νησί να μη μείνει αθωράκιστο στο τομέα της υγείας”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *