“Η Σαντορίνη είναι η βαθιά αρμονία μεταξύ της φύσης και των ανθρώπινων δημιουργικών ταλέντων”

Βιετναμέζικο αφιέρωμα με γοητευτικές μυθολογικές παραπομπές

 

 

 

 

O Son Tihn, είναι μια θεότητα της Βιετναμέζικης μυθολογίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για χθόνιο θεό που ελέγχει τα ηφαίστεια στην αρχέγονη πάλη που προσιδιάζει με την αρχαιοελληνική Τιτανομαχία. Από αυτόν ξεκινά, ένα βιετναμέζικο αφιέρωμα για τη Σαντορίνη. Γράφει χαρακτηριστικά, ο συντάκτης Τραν Νγκουγιέν Θανγκ στην ταξιδιωτική ιστοσελίδα nguoi-viet : ”

“Πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια, ο Θεός του Ηφαιστείου ήταν δυσαρεστημένος με τον Θεό της Θάλασσας, δεν ξέρω αν  πολέμησαν για την όμορφη Πριγκίπισσα της Θάλασσας, αλλά οι δύο πλευρές αναμετρήθηκαν στο Αιγαίο Πέλαγος σήμερα.

Ο Θεός της Θάλασσας ξεχύθηκε, θέλοντας να θάψει τον θεό του βουνού στη θάλασσα. Ο Θεός του ηφαιστείου ανατίναξε το βουνό, όσο περισσότερο ανέβαινε το νερό, τόσο ψηλότερα ανέβαινε το βουνό. Το βουνό εξερράγη, σκορπίζοντας στάχτες και σκόνη, κάνοντας τον κόσμο να μείνει ακίνητος. Ο Θεός του Αιγαίου πελάγους αρνήθηκε να ξεπεραστεί, σπεύδοντας να πλημμυρίσει τον Κρατήρα του Θεού του Ηφαιστείου, προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά και να σφραγίσει τα στόματα φωτιάς του Θεού του Βουνού για να σώσει τον κόσμο.

Μετά από αυτή τη μεγάλη μάχη, ο Κρατήρας του Θεού του Ηφαιστείου ήταν βαθιά εσοχή για να σχηματίσει μια πολύ μεγάλη λεκάνη κοιλάδας, αλλά για να αποδείξει ότι δεν έχασε, ο Θεός του Βουνού ανέβηκε ξανά, σχηματίζοντας ένα τεράστιο, κάθετο τοίχο βράχου, πολύ υψηλότερο από την επιφάνεια της θάλασσας”.

Μετά από αυτήν τη λογοτεχνική και μυθολογική αναφορά, ο συντάκτης, κάνει εκτενείς περιγραφές για τη σημερινή Σαντορίνη, εκθειάζοντας το νησί για τις ομορφιές του. Εστιάζει κυρίως στα Φηρά και στην Οία, για να καταλήξει:

“Μπορούμε να πούμε ότι η Σαντορίνη είναι η βαθιά αρμονία μεταξύ της φύσης και των ανθρώπινων δημιουργικών ταλέντων, μια πολύτιμη κληρονομιά από τον βαθύ φιλοσοφικό πολιτισμό και το μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ της Ελλάδας, ένας πολιτισμός που θαυμάζεται πολύ από όλη την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα και συνεχίζεται.

Για μένα προσωπικά, η Σαντορίνη είναι το μεγάλο κόσμημα της Ελλάδας και του Αιγαίου”.

 

Santorini Island, không gian của hạnh phúc

SANTORINI ISLAND (NV) – Santorini Island là một trong số ba ngàn đảo trên biển Aegean (Aegean Sea), hòn đảo từng được mệnh danh là “viên ngọc biếc trên biển Aegean.”

Không gian thơ mộng lãng mạn của Oia Village. (Hình: ATNT Tours & Travel)

 

Không gian Oia Village nhìn về cuối đảo. (Hình: ATNT Tours & Travel)
Không gian thủ phủ Fira. (Hình: ATNT Tours & Travel)

 

Ngắm hoàng hôn ở Fira. (Hình: ATNT Tours & Travel)

 

Từ Oia Village nhìn về thủ phủ Fira. (Hình: ATNT Tours & Travel)

 

Santorini Island nhìn từ Cruise Ship. (Hình: ATNT Tours & Travel)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *