ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΧΑΡΤΑΕΤΩΝ

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΔΔΗΕ

“Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σας συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:

1. μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα

2. μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:

3. ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή

4. επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗ

 

Ο  Αερολιμενάρχης Θήρας Γάκης Δημήτριος και όλοι οι εργαζομένων του Αερολιμένα Σαντορίνης σας εύχονται Καλή Σαρακοστή , Καλά Κούλουμα , ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη σε όλους !
Τις εορταστικές  αυτές μέρες  συνεχίζουμε πιστοί στο καθήκον να εργαζόμαστε ώστε να διαφυλάσσουμε την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων του νησιού μας και υπενθυμίζουμε ότι ισχύει απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών πλησίον της περιοχής του Αερολιμένα.

Η ανύψωση χαρταετών κοντά σε διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης αεροσκαφών αποτελεί σοβαρό θέμα ασφάλειας πτήσεων , θα μπορούσε να οδηγήσει σε  αεροπορικό συμβάν ή ματαίωση πτήσεως  και τιμωρείται σύμφωνα με τον αεροπορικό κώδικα.

Παρακαλούμε για την συνεργασία όλων των πολιτών και επισκεπτών του νησιού μας  ώστε να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων του Κρατικού Αερολιμένα Σαντορίνης και να γιορτάσουμε με χαρά και ασφάλεια !

Τα μέσα ενημέρωσης καθώς και οι φορείς του νησιού παρακαλούνται για την ενημέρωση των πολιτών .Το Α.Τ. Θήρας καλείται για την εφαρμογή σχετικών μέτρων ασφαλείας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *