ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΣΤΗΝ ΙΟ ΤΟ «BLUE STAR PATMOS»

ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΠΡΟΣ ΙΟ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΑΝΑΦΗ

 

 

 

 

Φωτό: http://www.documentonews.gr/

“Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «BLUE STAR PATMOS» Ν.Π. 12119 για προσάραξη του εν λόγω πλοίου σε ξέρα, ανατολικά της εισόδου του όρμου που βρίσκεται το λιμάνι της Ίου, με 206 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα.

Το «BLUE STAR PATMOS» είχε αποπλεύσει από το λιμένα Πειραιά εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο για Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Θήρα – Ανάφη.

Από το ΕΚΣΕΔ, που κινητοποιήθηκε άμεσα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ίου, Θήρας , Νάξου, Σύρου, Μήλου, Τήνου και Πάρου για παροχή συνδρομής στο ανωτέρω πλοίο και στην περιοχή έσπευσαν έξι (06) Αλιευτικά, τρία (03) Ε/Γ-Τ/Ρ και τρία (03) ταχύπλοα σκάφη, το Ε/Γ – ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ «SUPER JET», το Φ/Γ-Δ/Ξ πλοίο «EΚO ΙΙ» καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι 206 επιβάτες και 44 μέλη από το πλήρωμα του «BLUE STAR PATMOS»  μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ – ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ σκάφος «SUPER JET» Ν.Π. 10328 και στο Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» Ν.Π. 129 και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ίου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος παραμένουν επί του πλοίου για λόγους ασφαλείας. Από το περιστατικό της προσάραξης του πλοίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών, ούτε παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση, ενώ, οι ανωτέρω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Στο «BLUE STAR PATMOS» πρόκειται να μεταβεί κλιμάκιο αποτελούμενο από επαγγελματίες δύτες καθώς και στελέχη του Κλάδου Ελέγχου Επιθεώρησης Πλοίων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, προκειμένου να εκτιμήσουν επακριβώς τις ζημιές που έχει υποστεί το πλοίο.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *