ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΣΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

13o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού
5η Ακαδημία Κινηματογράφου Αμοργού
19ο Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό

 

 

“Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού, ο Δήμος Αμοργού, και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανώνουν το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αμοργού, από 4-9 Νοεμβρίου 2022, όπου συμμετέχουν , διαγωνίζονται και βραβεύονται θεματικές ταινίες από όλο τον κόσμο. Έχει αναγνωριστεί διεθνώς και είναι επίσημο μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φεστιβάλ CIFFT, που εδρεύει στη Βιέννη.

 

Συγχρόνως θα διεξαχθεί η 5η Ακαδημία Κινηματογράφου Αμοργού, από τις 30 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2022, με μαθητές από διάφορες χώρες και σημαντικούς καθηγητές στο χώρο του κινηματογράφου, workshops, master classes και σημαντικές ομιλίες για το Σινεμά.

 

Οι συμμετέχοντες ξεναγούνται σε όλα τα σημαντικά μέρη του νησιού, όπως στην παραδοσιακή πρωτεύουσα Χώρα, στο ιστορικό Βυζαντινό μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, στους αρχαίους οικισμούς της Αμοργού, και στον Ελληνιστικό Πύργο στην Αρκεσίνη. Δοκιμάζουν τοπικά προϊόντα, και σπεσιαλιτέ, γνωρίζουν τα φημισμένα βότανα της Αμοργού, και απολαμβάνουν τοπικούς χορούς και μουσική, ενώ έρχονται σε επαφή με τους ντόπιους κατοίκους. Γνωρίζουν μέρη τα οποία μπορεί να αποτελέσουν έμνευση για ένα κινηματογραφιστή και ένα καλλιτέχνη γενικότερα. Αυτή η προσέγγιση, αφορά μια ολιστική αντιμετώπιση της γνωριμίας και της κουλτούρας ενός τόπου, αλλά και των ανθρώπων μέσα από την τέχνη σε όλες τις μορφές.

 

Παράλληλα διεξάγονται όλες οι πολιτιστικές δράσεις του Πολιτιστικού Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ με ομιλίες σχετικές με τον πολιτισμό, την κουλτούρα την γαστρονομία και το περιβάλλον.

 

Ο θεσμός του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αμοργού έχει μια σπουδαία ιστορία που αριθμεί 13 συναπτά έτη και διεξάγεται στο Aegialis Hotel and Spa. Είναι πολύ σημαντικός για το νησί, για τις Κυκλάδες , αλλά και για όλη την χώρα, αφού έχει καταφέρει να αποτελέσει σημείο αναφοράς στα Διεθνή Φεστιβάλ.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα λάβουν χώρα και άλλες δράσεις. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι, με μια απάντηση σε ερώτηση που θα απευθύνουμε σύντομα! Ασυνήθιστες ιδέες και project που σκοπό έχουν να κάνουν , το παιδί, τον έφηβο , τον ενήλικα και τον ηλικιωμένο , τον καλλιτέχνη και τον απλό άνθρωπο, να εκφραστεί.. Η έκφραση άλλωστε δεν είναι το κύτταρο της Τέχνης;”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *