ΠΟΕΔΗΝ: έκρηξη κρουσμάτων CoViD-19 στο Νοσοκομείο Σαντορίνης – τεράστια έλλειψη γιατρών

Για «εκτίναξη» των κρουσμάτων κορονοϊού στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, καθώς και για μεγάλες ελλείψεις γιατρών στο εν λόγω νοσοκομείο, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

«Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείου Σαντορίνης, μου εξέφρασαν σήμερα (21/6) το λειτουργικό αδιέξοδο του νοσοκομείου. Μου περιέγραψαν ότι η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Στις βασικές ειδικότητες γιατρών δεν υπάρχει ούτε ένας. Τα περιστατικά κορονοϊού έχουν αυξηθεί κατά πολύ τις τελευταίες ημέρες.

Την τελευταία εβδομάδα, 13 με 20 Ιουνίου, στο νοσοκομείο θετικοποιήθηκαν 45 ασθενείς με κορονοϊό. Και στο νοσοκομείο προσέρχονται όσοι έχουν πιο βαριά συμπτώματα. Όσοι έχουν ήπια συμπτώματα, δεν προσέρχονται καν στο νοσοκομείο. Θετικοποιούνται στα φαρμακεία ή στον ΕΟΔΥ και τίθενται σε καραντίνα.

Πριν από 10 ημέρες, οι θετικοί ασθενείς που προσερχόνταν στο νοσοκομείο ήταν ελάχιστοι. Μάλιστα σήμερα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο τρείς ασθενείς με κορονοϊό. Είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει τώρα με τη στελέχωση του νοσοκομείου.

Την ώρα που το νησί κατακλύζεται από τουρίστες, υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από τις βασικές ειδικότητες γιατρών. Παθολόγος, κανένας. Υπάρχει μόνο ένας γενικός γιατρός που καλύπτει τα ΤΕΠ, την παθολογική κλινική, τα περιστατικά κορονοϊού.

Από περιφερειακά ιατρεία έρχονται και καλύπτουν κάποιες εφημερίες δύο ακόμη γενικοί γιατροί. Καρδιολόγος, δεν υπάρχει κανέναςΑναισθησιολόγος, εδώ και μία εβδομάδα δεν υπάρχει κανένας. Ο μοναδικός -ηλικιωμένος- αναισθησιολόγος πήρε άδεια να ξεκουρασθεί. Μικροβιολόγος, δεν υπάρχει κανένας.

Παιδίατρος, δεν υπάρχει κανένας. Ο μοναδικός που υπηρετεί, λείπει με αναρρωτική άδεια. Πού είναι η ΑΕΜΥ Α.Ε. που διοικεί το νοσοκομείο και συνεχώς διαφημίζει ο υπουργός να κάνει προσλήψεις; Άλλο ένα καλοκαίρι, τα νησιά μένουν υγειονομικά ανοχύρωτα. Καλούμε το υπουργείο να καλύψει τα τραγικά κενά σε γιατρούς και προσωπικό του Νοσοκομείου Σαντορίνης», αναφέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *