ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΪΝΑΣ

ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

 

 

 

 

Σε ηλικία 89 ετών πέθανε στην Αθήνα ο Μηνάς Μάινας, εκ των πρωτεργατών της εθελοντικής αιμοδοσίας στο νησί. Γεννημένος το 1934 στη Μέσα Γωνιά Σαντορίνης, ήταν το πρώτο από τα έξι παιδιά της οικογένειας του Νικολού και της Αργυρής. Φοίτησε στο Δημοτικό και στη συνέχεια στο εξατάξιο Γυμνάσιο Φηρών. «Πήγαινε περπατώντας στο σχολείο, γιατί δεν υπήρχαν λεφτά για το λεωφορείο», είπε ο Ηλίας Μάινας τελευταίος από τα  εν ζωή αδέλφια, «ξυπόλητος τότε, γιατί τα παπούτσια τα είχαμε μόνο για τις Κυριακές και τις γιορτές».

 

Στη συνέχεια μετοίκησε στην Αθήνα, όπου αρχικά δούλεψε στην οικοδομή. Αργότερα προσλήφθηκε στο Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού, από όπου πέρασε από όλες τις διοικητικές βαθμίδες, φτάνοντας σε αυτήν του προσωπάρχη.

 

Το μεγαλύτερο όνειρο στο οποίο αφοσιώθηκε, ήταν η αιμοδοσία. Το 1980, μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγία Επισκοπή, κατάφερε και διοργάνωσε την πρώτη εθελοντική προσπάθεια με τους Θηραίους της διασποράς. Στη συνέχεια κατέβαλλε προσπάθειες, προκειμένου να οργανωθούν τακτικές αιμοδοσίες στο ίδιο το νησί. Αυτό έγινε πραγματικότητα το 1992, με την ίδρυση της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης, που τον έχει τιμήσει για την διαρκή προσφορά του.

Ο Μηνάς Μάινας, αφήνει πίσω τη σύζυγό του και δύο κόρες, η μία εκ των οποίων (Άννα Μάινα) είναι αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Μυρτιδιώτισσας στο Καμάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *