ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΒ BERLIN

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

theodorou_karamolegos_papaoikonomou_syrigos_dimitrokallis_pagonis_bellonias«ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ITB 2016, ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

 

 

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Σαντορίνης στη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου ΙΤΒ 2016, κατά το διάστημα 09-13 Μαρτίου 2016.

Η διεθνής έκθεση ΙΤΒ 2016 γιόρτασε φέτος τα 50 χρόνια λειτουργίας της και πλήθος κόσμου, επαγγελματίες και απλοί επισκέπτες έδωσαν το παρόν τις μέρες αυτές. Πάνω από 120,000 επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας επισκέφτηκαν την έκθεση ενώ συμμετείχαν 187 χώρες απ’ όλο τον κόσμο. Οι 26 αίθουσες του εκθεσιακού χώρου πλημμύρησαν από ενδιαφερόμενους για το τουριστικό προιόν της κάθε χώρας, ενώ υπολογίζεται ότι κατά το διήμερο του κοινού, επισκέφτηκαν τον χώρο πάνω από 200,000 άτομα.

 

 

Η Σαντορίνη έκανε και φέτος αισθητή την παρουσία της με το – κατ’ ομολογία όλων – δυνατό λογότυπο της Santorini The One να δεσπόζει στον εκθεσιακό χώρο.

Στο καλαίσθητο και ανανεωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με όχημα την καμπάνια “Aegean Islands. Like No Other”, η Σαντορίνη μοιράστηκε τον χώρο με τη Ρόδο και τη Μύκονο. Από την υπόλοιπη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχαν τα νησιά: Ανάφη, Αμοργός, Άνδρος, Ίος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σέριφος, Σύρος, Τήνος, Φολέγανδρος από τις Κυκλάδες και Αστυπάλαια, Κάρπαθος και Λέρος από τα Δωδεκάνησα.

 

 

Παράλληλα, πολλοί ήταν οι ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων του νησιού  μας που παραβρέθηκαν στην έκθεση κάνοντας ακόμη πιο ισχυρή την παρουσία μας εκεί, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησαν τα επαγγελματικά τους ραντεβού στον χώρο του περιπτέρου της Σαντορίνης.

 

 

Οι επαγγελματίες του τουρισμού και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις πολλαπλές επιλογές που παρέχει το νησί μας στον ταξιδιώτη, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν για περιόδους εκτός υψηλής ζήτησης. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα του νησιού και να δοκιμάσουν το δημοφιλές κρασί μας.

 

 

Το περίπτερο της Σαντορίνης επισκέφτηκε από την πρώτη μέρα της έκθεσης η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ενώ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος και οι Αντιπεριφερειάρχες τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου και αθλητισμού κος Γιάννης Μαργαρίτης βρέθηκαν δίπλα στα νησιά ενισχύοντας την παρουσία τους.

 

 

Στα πλαίσια της έκθεσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οργάνωσε εκδήλωση με στόχο την  ανάδειξη της Aegean Cuisine ως βασικό στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στο ελληνικό εστιατόριο

 

‘Μανδραγόρας”, στο Βερολίνο, το βράδυ της Τετάρτης (09/03). Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δεξιώθηκε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού, σε ευρωπαϊκά, διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, παρόντος του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία κ. Θεόδωρου Δασκαρόλη. Η φάβα, οι ντοματοκεφτέδες, η ρεβυθάδα και τα θαλασσινά ήταν μερικά από τα βασικά στοιχεία του μενού ενώ το Ασύρτικο της Σαντορίνης έρεε άφθονο.

Τον Δήμο Θήρας εκπροσώπησαν στην ITB 2016 ο κ. Λουκάς Μπελλώνιας και η κα Κρυσταλλία Παπαοικονόμου».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *