“ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΩΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΓΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

 

 

Όταν οι αγώνες τιμώνται με επίσημη αργία

«Δεν είναι Αργία είναι Απεργία!» ήταν το σύνθημα της Πρωτομαγιάς, τότε που πολλά από τα εργασιακά δικαιώματα ήταν δεδομένα και αυτονόητα.

Σήμερα, με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, την απορρύθμιση της εργασίας και των μισθών και τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για εργασιακό μεσαίωνα, οι αγώνες των εργαζομένων είναι πιο επίκαιροι από ποτέ.

Οι «Μανωλάδες» είναι ακόμα εδώ, το ίδιο και οι άθλιες ατομικές συμβάσεις των πολυεθνικών, το ίδιο και η αδήλωτη εργασία που ευδοκιμεί στα νησιά μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων χαιρετίζει τις προσπάθειες και τους αγώνες για ανάκτηση της αξιοπρέπειας της εργασίας και των μισθών. Προσπάθειες από τα κάτω όπως η ΒΙΟΜΕ, η ΕΝΚΛΩ, η ΕΒΖ που βρήκαν ανταπόκριση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθειες από τα πάνω όπως ο μεγάλος αγώνας της διαπραγματευτικής ομάδας για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και οι επιτυχίες της Επιθεώρησης Εργασίας, δείχνουν ότι ο αγώνας είναι συνεχής, πάντα επίκαιρος και δίνεται σε όλα τα επίπεδα.

Η καθιέρωση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ της Πρωτομαγιάς ως υποχρεωτικής αργίας, δεν αντιστρατεύεται τον απεργιακό χαρακτήρα της μέρας, είναι μια κίνηση συμβολική στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση αλλά και ουσιαστική για όσους πρέπει να δουλέψουν αυτή τη μέρα και που σηματοδοτεί αυτό ακριβώς: ότι ο αγώνας είναι πάντα συνεχής και πάντα επίκαιρος. Και στο τέλος πάντα νικηφόρος.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *