“Όσοι υπηρετούν τον αθλητισμό στο νησιωτικό χώρο, κατέστησαν ισότιμοι συνομιλητές και συν-διαμορφωτές μιας σοβαρής πολιτικής για το μέλλον”

Ο Α. Πατηνιώτης, για την επίσκεψη του Υπουργού Αναπληρωτή Αθλητισμού

 

 

 

“Η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού στη Σαντορίνη, πέρα από το συμβολισμό της, έρχεται να επιβεβαιώσει το θερμό ενδιαφέρον του κ. Γιάννη Βρούτση, για το νησιωτικό χώρο. Ένα ενδιαφέρον, που αποδείχτηκε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, μέσω του προγράμματος «Κούρος». Τα νησιωτικά αθλητικά σωματεία, είδαν τις κεντρικές επιχορηγήσεις της Πολιτείας να αυξάνονται κατά 50%, με το θεσμοθετημένο και διαρκές πλέον, «κριτήριο νησιωτικότητας».

Η δεύτερη, μεγάλης βαρύτητας πρόνοια, είναι η κατάρτιση, ενός ψηφιακού χάρτη, που θα καταγράψει αξιόπιστα, όλα τα πιστοποιημένα, ενεργά και δραστήρια σωματεία και Συλλόγους. Βήμα που οδηγεί σε σοβαρό προγραμματισμό και στήριξη της βιωσιμότητάς τους.

Το σημαντικότερο όμως βήμα, είναι πως όλοι όσοι υπηρετούν τον αθλητισμό στο νησιωτικό χώρο, κατέστησαν ισότιμοι συνομιλητές και συν-διαμορφωτές μιας σοβαρής πολιτικής για το μέλλον. Για πρώτη φορά ακούστηκαν και η παρουσία του Γιάννη Βρούτση, μαζί με τον θρύλο και τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα σηματοδότησαν το καινούριο και δημιουργικό που έρχεται στο αθλητικό τοπίο της χώρας.

Μαζί με όλα τα σωματεία της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, τους Δημάρχους Θήρας και Φολεγάνδρου, τις διοικήσεις και τους αθλητές-αθλήτριες των ομάδων, καλωσορίσαμε αυτήν την επίσκεψη ουσίας, διαλόγου και αισιοδοξίας για το μέλλον.

Εκπροσωπώντας τον ΑΟ Θήρας, είχα την ευκαιρία και την τιμή να προσφέρω ένα αναμνηστικό στον μύθο που λέγεται Πύρρος Δήμας. Η Αρχηγός της Ομάδας Στέλλα Χριστοδούλου προσέφερε στον Υπουργό, μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτριών.

Πρέπει επίσης να τονιστεί και η παρουσία σε αυτή τη διοργάνωση συνάντησης και διαβούλευσης με την αθλητική ηγεσία της χώρας, του Βουλευτή κ. Μάρκου Καφούρου.

 

Από την πλευρά όσων εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, ιδιαίτερη και πολύτιμη, ήταν η συνεισφορά του Μάριου Γαλανού, Μέλους του Δ.Σ του Ολυμπιακού Χωριού, αθλητικού παράγοντα και παρατηρητή διαιτησίας.

 

Αντρέας Πατηνιώτης- Αντιπρόεδρος ΑΟ Θήρας-Μέλος Δ.Σ ΟΑΚΑ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *