Οι Θηρασιώτες απαίτησαν να παραμείνει το σκάφος που τους εξυπηρετεί

Βίντεο: Διαμαρτυρία των κατοίκων της Θηρασίας
“Με αφορμή την μη ανάθεση του δρομολογίου Θηρασίας – Αμμουδίου στον Θηρασιώτη καπετάνιο Αντώνιο Συρίγο, εμείς οι κάτοικοι της Θηρασίας θα θέλαμε να εκφράσουμε την λύπη μας αλλά και την μεγάλη μας ανησυχία.
Επί σειρά ετών, ο εν λόγω καπετάνιος παρέχει τις υπηρεσίες του προς τους κατοίκους της Θηρασιάς με απαράμιλλη αφοσίωση, ζήλο, αγάπη και υπευθυνότητα. Ο Αντώνης Συρίγος με το ειδικά κατασκευασμένο με βάση τις ιδιαιτερότητες της περιοχής σκάφος του (λάντζα) ΘΗΡΑΣΙΑ II και σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία του στο συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτελεί το δρομολόγιο με ασφάλεια, κατόπιν συνεννόησης με το λιμεναρχείο, ακόμη και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Πέραν όμως της επαγγελματικής του ευσυνειδησίας και της ναυτικής αξιοσύνης του, ο Αντώνης Συρίγος στέκεται αρωγός επί 24ώρου βάσεως στις έκτακτες ανάγκες όχι μόνον των επισκεπτών του νησιού μας αλλά και όλων των μονίμων κατοίκων του.
  Όταν χτυπήσει το τηλέφωνο, ο Αντώνης Συρίγος είναι πάντα εκεί,
εκτελώντας με αυταπάρνηση έκτακτα δρομολόγια όταν η ανάγκη το απαιτήσει. Ως μόνιμος κάτοικος του νησιού, ανά πάσα ώρα και στιγμή, και κάθε ημέρα, ανεξάρτητα εάν είναι αργία ή εορτή, ο Αντώνης Συρίγος θα αναλάβει και μάλιστα αφιλοκερδώς να κάνει έκτακτο δρομολόγιο για να μεταφέρει στο Αμμούδι ασθενείς, είτε ντόπιους, είτε επισκέπτες. Στα τόσα χρόνια της υπηρεσίας του, είναι δεκάδες τα πε
ριστατικά αυτά και αντιστοίχως οι ζωές που κυριολεκτικά έχει σώσει με την άμεσή του ανταπόκριση στα καλέσματα βοηθείας ημών των Θηρασιωτών.
Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς οι Θηρασιώτες αισθανόμαστε μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια με την ανάθεση σε άλλον πλοιοκτήτη/καπετάνιο το συγκεκριμένο δρομολόγιο, όταν μάλιστα, εξ όσων ενθυμούμεθα, ο συγκεκριμένος πριν από κάποια έτη δεν είχε μπορέσει να ανταποκριθεί στις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου δρομολογίου.
Με αυτήν την επιστολή εμείς οι Θηρασιώτες θέλουμε να «ακουστούν»
οι ανησυχίες μας από τις αρμόδιες αρχές για να γίνει κατανοητό το πόσο σημαντικό είναι αυτό το δρομολόγιο για εμάς.
Είναι η μόνη ουσιαστική επικοινωνία μας με την Σαντορίνη.
Αφού λάβετε υπόψη τα παραπάνω, ευελπιστούμε ότι θα λάβουμε μία απάντηση που παραμερίζοντας ει δυνατόν τις γραφειοκρατικές επιταγές, είτε θα μας ενημερώνετε για την παραμονή του Αντώνη Συρίγου στην θέση του, είτε θα μας διαβεβαιώνετε ότι ο αντικαταστάτης του φέρει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες της γραμμής αυτής (έγκαιρη διακομιδή ασθενούς, απρόσκοπτη δρομολόγηση σε δύσκολες καιρικές
συνθήκες, τήρηση των ωραρίων)”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *