“ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ” ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

 

 

 

 

«Θεσμικές Συναντήσεις της ΟΣΥΓΥ με τη νέα Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής και τη νέα Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας»

Στο πλαίσιο διάδοσης της σημασίας του έργου της και βελτίωσης της εξωστρέφειας και της συνεργασίας της με θεσμικούς φορείς, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, κα Χριστιάνα Καλογήρου και την Πρόεδρου του ΚΕΘΙ, κα Ταντάρου – Κρίγγου Θεοδοσία  στις 18 και 20 Δεκέμβριου αντίστοιχα.

Στην παρέμβαση της, η Πρόεδρος της ΟΣΥΓΥ, Άννα Μαυρουδή, μεταξύ άλλων επεσήμανε:

  • την ανάγκη για συνέχιση της στήριξης των Πανκυκλαδικών Συνεδρίων των Συλλόγων Γυναικών καθώς και των λοιπών δράσεων της ΟΣΥΓΥ προς όφελος των μελών των 17 Συλλόγων της Ομοσπονδίας. Οι δυο επικεφαλής προσκλήθηκαν και στο 12ο Πανκυκλαδικό το οποίο θα υλοποιηθεί το 2020 στη Σίφνο σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Γυναικών «το Σμάρι».
  • Τη μοναδική παρουσία της ΟΣΥΓΥ στην Ελλάδα ως η μόνη Ομοσπονδία με γεωγραφικό προσδιορισμό νησιωτικότητας και τις προοδευτικές και θεμελιώδεις προβλέψεις του καταστατικού της ΟΣΥΓΥ
  • Την ανάγκη για συνέργειες αναφορικά με μελέτες για τη νησιωτικότητα και τη γυναικεία ταυτότητα, ευρωπαϊκά προγράμματα (εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, ερευνητικά, επιχειρηματικά, κ.α.)
  • Τη σπουδαιότητα για τομεακές πρωτοβουλίες, όπως Κυκλάδες και Γυναίκες και πράσινη οικονομία, γυναίκες και γαλάζια ανάπτυξη
  • Την εξαιρετική δουλειά που επιτελεί το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΙ στη Σύρο

Από πλευράς ΚΕΘΙ, η Πρόεδρος ανέφερε ότι αναγνωρίζει την ενεργή δράση της ΟΣΥΓΥ και ότι στο 1ο τρίμηνο του 2020, θα ανακοινωθεί ένα Σχέδιο Δράσης για το ΚΕΘΙ, εστιασμένο σε εκπαίδευση/κατάρτιση και εργασία για τις γυναίκες. Κατά συνέπεια, θα πρέπει μέχρι 15/01 να έχουν κατατεθεί οι προτάσεις της ΟΣΥΓΥ. Πρόσθεσε δε ότι το νέο 4γλωσσο βιβλίο για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας έχει διανεμηθεί στις δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, και θα δοθεί σε δεύτερο χρόνο και σε Συλλόγους.

 

 

Στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Ναυτιλίας, η ΟΣΥΓΥ ενημερώθηκε για τους «διευρυμένους χωρικούς διαλόγους» για την κατάρτιση της νησιωτικής πολιτικής 2021-2027, ο οποίος για τις Κυκλάδες προγραμματίζεται να γίνει αρχές Φλεβάρη στη Σύρο. Κλήθηκε επίσης η ΟΣΥΓΥ να λάβει μέρος ως φορέας της κοινωνίας των πολιτών. Η κα Χριστιάνα Καλογήρου ανέφερε επίσης ότι η ΓΓ Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής προετοιμάζουν νομοθετικές και επιχειρησιακές παρεμβάσεις για ζητήματα που αφορούν την παροχή υγείας και εκπαίδευσης στα νησιά. Τέλος, εκτίμησε την παρουσία της ΟΣΥΓΥ και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το επικείμενο 12ο συνέδριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *