Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής του τουρισμού Σαντορίνης, δίνουν απαντήσεις στους θρηνολογούντες νεολουδίτες

 

 

“Τοποθετήσεις για θέματα που απασχολούν τη Σαντορίνη έκαναν στη συζήτηση που ακολούθησε την προβολή της ταινίας “Φωνή Αιγαίου” στο Cine Villagio το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαίου που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ο πρόεδρος και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, κύριοι Παγώνης και Ηλιόπουλος.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Παγώνης μεταξύ άλλων ανέφερε οτι η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης είχε καταθέσει τις προτάσεις της για το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο της Σαντορίνης σημειώνοντας την ανάγκη ολοκλήρωσής του ύστερα απο τρείς δεκαετίες οπότε και ξεκίνησε ο σχεδιασμός του, καθώς και το οτι θα έπρεπε να εφαρμοστούν τα Προεδρικά διατάγματα ώστε να προστατέψουν το νησί, ενώ σημείωσε πως η ταινία εμφάνιζε την χωματερή του νησιού γεμάτη το 2004, ενώ σήμερα 20 χρόνια μετά, τα απορρίμματα συνεχίζουν να θάβονται στο ίδιο σημείο με τον ίδιο τρόπο.

Στην τοποθέτησή του ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ηλιόπουλος ανέφερε οτι δυστυχώς τα τελευταία 20 χρόνια δεν έγιναν αυτά που έπρεπε για να προστατευτεί και θωρακιστεί σε κάθε επίπεδο του νησί, φτάνοντας σήμερα να εκπέμπει “το διαμάντι του στέμματος του ελληνικού τουρισμού” όπως χαρακτήρισε τη Σαντορίνη, σήματα κινδύνου, κυριολεκτικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Ηλιόπουλος είπε οτι δυστυχώς την τελευταία εικοσαετία επικράτησαν αναβλητικότητα, ανευθυνότητα, ανικανότητα, έλλειψη ελέγχων και γνώσεων αλλά και της επίγνωσης του τι συμβαίνει συλλογικά και που οδηγείται το νησί, με τον ιδιωτικό τομέα να κάνει άλματα και τον δημόσιο να μένει ανήμπορος πίσω.

Σχετικά με τα μέτρα που προβλέπει η πρόσφατη ΚΥΑ, εξέφρασε τις ενστάσεις του στις δημόσιες – εμφανείς ενημερώσεις για την κατολισθητική επικινδυνότητα, σημειώνοντας πως θα έπρεπε να έχουν παρθεί μέτρα και γίνει ενέργειες για να είχε αποφύγει και απαλλαγεί η Σαντορίνη από αυτούς τους κινδύνους.

Παράλληλα ανέφερε πως τα μέτρα δυσφημούν το νησί, ενώ δεν προστατεύουν ουσιαστικά τους κατοίκους και επισκέπτες του, αποτρέποντας τους κινδύνους κι εξασφαλίζοντας παράλληλα τη δημιουργία νέων υποδομών ασφάλειας και διαφυγής, αλλά και ένα νέο ασφαλές λιμάνι που έχει ανάγκη το νησί.

Τέλος ο κύριος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εφαρμογής του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη Σαντορίνη, όπως το είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός απο τη Σαντορίνη τον Ιούνιο του 2020.

Τα βίντεο με τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις μπορείτε να δείτε εδώ :

https://www.youtube.com/watch?v=VUX6hE8EyK8

https://www.youtube.com/watch?v=MVxx950eA2M&t=6s

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *