Δράσεις του Λιμενικού Ταμείου για να αναπνεύσει ξανά το Αιγαίο

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σας προσκαλεί να συμμετέχετε ενεργά στη δράση που θα γίνει στο Αλιευτικό Καταφύγιο Βλυχάδας, ν. Θήρας. Συγκεκριμένα, οι δράσεις υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών ξεκινούν το Σάββατο 8 Ιουνίου στο λιμανάκι της Βλυχάδας και θα διαρκέσουν όλο το Σαββατοκύριακο.

 

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, σε συνεργασία με την Aegean Rebreath, το Δήμο Θήρας και ομάδα 28 περίπου εθελοντών, θα βρίσκονται στο αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας για τις ετήσιες, διευρυμένες περιβαλλοντικές δράσεις προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Ιουνίου από τις 09:30 έως τις 18:00 και την Κυριακή 9 Ιουνίου από τις 09:00 έως τη 13:00, θα πραγματοποιηθούν υποβρύχιοι εθελοντικοί καθαρισμοί στο αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας και εκτενής χαρτογράφηση και εντοπισμός επιβαρυμένων ζωνών της περιοχής.

 

Παράλληλα, το Σάββατο 8 Ιουνίου από τις 11:00 έως τις 19:00 θα υλοποιηθεί αποστολή ανέλκυσης εγκαταλελειμμένων διχτυών στα ανοιχτά της Θηρασιάς, εκτενής χαρτογράφηση και εντοπισμός επιβαρυμένων ζωνών της περιοχής κατάδυσης. Επιπρόσθετα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου από τις 09:00 έως τη 13:00 και το Σάββατο 4 Ιουνίου από τις 11:00 έως τη 13:00 θα πραγματοποιεί δράση εκπαίδευσης για τους μαθητές.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ 2024 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΛΤΘ AEGEAN REBREATH 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *