Ο Υπουργός Γιάννης Βρούτσης, τιμά τους νησιώτες.

Ανακοίνωση του Αντιπροέδρου ΑΟ Θήρας και μέλους Δ.Σ ΟΑΚΚΑ Α. Πατηνιώτη

 

 

 

 

“Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας, από τα νησιά, δεν είναι απλά μια μεγάλη στιγμή που θα κάνει όλους να νιώσουν το ρίγος της Ιστορίας, το μεγαλείο της Άμιλλας και το ιδανικό του Ευ Αγωνίζεσθαι που εκπροσωπεί και συνοψίζει αυτός ο βαθύς συμβολισμός.

Σηματοδοτεί παράλληλα και την σπουδαία επιδίωξη, η Φλόγα να φωτίσει τον φίλαθλο και αθλητικό κόσμο των νησιών και να τον βγάλει από το ημίφως της μέχρι τώρα βιωμένης πραγματικότητας.

Ο Υπουργός Γιάννης Βρούτσης, δεν τιμά μόνο τις ρίζες του με αυτή του την ενέργεια. Τιμά τους νησιώτες. Τους αθλητές και τους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες του οργανωμένου αθλητισμού, που καθημερινά πάλεψαν με θάλασσες αδιαφορίας και κύματα προβλημάτων. Δίνει ένα ισχυρά φωτεινό σήμα, πως οι αντιλήψεις του για τη νησιωτικότητα που μετατράπηκαν σε προσωπικές δεσμεύσεις από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το αναβαθμισμένο σε εύρος, αρμοδιότητες και κύρος, χαρτοφυλάκιο, δεν μένουν σε διακηρύξεις προθέσεων.

 

Ο Γιάννης Βρούτσης, με αυτό τον βαθύ συμβολισμό, φωτίζει τις δράσεις που ξεκίνησαν από τις πρώτες κιόλας μέρες των σοβαρών του καθηκόντων. Δεν υπήρχε αμφιβολία, πως το βλέμμα του είναι πάντα στραμμένο στα νησιά, όχι ως εδαφική ή εκλογική περιφέρεια, αλλά ως την ιδέα ενός κομματιού Ελλάδας, που πλέον προσδοκά να συμμετέχει παντού ισότιμα, καθώς ένας δικός της άνθρωπος γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και πολεμά τις δυσκολίες.

Πιστεύω, ότι όλοι συμμερίζονται το δικό μου συναίσθημα πως χάρις στον Γιάννη Βρούτση, η αθλητική θαλασσογραφία της Ελλάδας, βγαίνει από τις μισοφωτισμένες αίθουσες και μπαίνει μπροστά.

Και είναι ακόμα, η αρχή. Αλλά με τη Φλόγα να γίνεται Φάρος, η πορεία πλέον μοιάζει πιο εύκολη και πιο γρήγορη. Σε αυτή την αρχή, Υπουργέ δεν είστε αφέτης, αλλά συναθλητής. Και σε ευχαριστούμε γι αυτό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *