Επιτυχημένη και ουσιαστική η συνάντηση της Ένωσης Γονέων

  “Επιτυχημένη η συνάντηση όλων των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων που διοργάνωσε η Ένωση Γονέων Θήρας
  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου η συνάντηση όλων των Συλλόγων Γονέων των σχολείων του νησιού μας, που διοργάνωσε η Ένωση Γονέων Θήρας και φιλοξενήθηκε στους χώρους του Γυμνασίου Μεσαριάς Θήρας.
Χαρακτηριστικό της επιτυχίας της συνάντησης είναι πως από τους 21 Συλλόγους Γονέων που υπάρχουν στο νησί μας, εκπροσωπήθηκαν οι 18.
  Επιχειρώντας ένα σύντομο απολογισμό των όσων συζητήθηκαν στην συνάντηση κρίνουμε ως κυρίαρχο, λόγω και της έκτασης που του δόθηκε, το επίκαιρο θέμα των στατικών μελετών που αναφέρθηκε από πλευράς Δήμου Θήρας ότι έχουν πραγματοποιηθεί, και της κοινοποίησης των πορισμάτων τους, αίτημα που τέθηκε και από όλους σχεδόν τους συλλόγους που παρευρέθηκαν στη συνάντηση.
  Δεύτερο κυρίαρχο θέμα ήταν η αναγκαιότητα άμεσης δημιουργίας στο νησί μας ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης) με σκοπό την διάγνωση ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών και μαθησιακών δυσκολιών σε μαθητές και μαθήτριες του νησιού μας και τη στήριξη των σχολικών μονάδων. Η απουσία αυτού του κέντρου από το νησί μας παρά τον μεγάλο αριθμό των μαθητών που φτάνει στους 4500 οδηγεί εδώ και δεκαετίες τους γονείς σε μια μεγάλη ταλαιπωρία σε χρόνο και κόστος, οι οποίοι για την εξέταση των παιδιών τους αναγκάζονται να πηγαίνουν και μένουν για μέρες στη Σύρο τόσο λόγω των εξετάσεων όσο και λόγο της μη καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Το εν λόγω κέντρο θα μπορούσε επίσης να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο υποστηρικτικά στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, ενώ εξαιρετικά ωφέλιμο θα ήταν και σε οτι αφορά την αποφυγή φαινομένων ενδοσχολικής βίας, εκφοβισμού και bulling στα σχολεία μας.
  Το πόσο θα βοηθούσε η δημιουργία του ΚΕΔΑΣΥ στο νησί μας, αποδεικνύεται απο τις ερωτήσεις και αναφορές που έχουν γίνει στους Συλλόγους Γονέων του νησιού μας για παιδιά που φοιτούν στα σχολεία και δεν έχει επιλεγεί να τους παρασχεθεί ιδιαίτερης βοήθειας, είτε λόγω της άρνησης των γονέων τους είτε γιατί οι ιδιαίτερες ανάγκες αυτών των παιδιών δεν έχουν διαγνωστεί και αναγνωριστεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην τάξη, αλλά κυρίως στα ίδια τα παιδιά που χρήζουν βοήθειας.
  Άλλο θέμα που απασχόλησε ήταν αυτό της ασφαλούς προσβασιμότητας αρκετών σχολείων του νησιού μας και κυρίως του Γυμνασίου των Φηρών και του Γενικού Λυκείου Θήρας, σχολεία τα οποία γειτνιάζουν με τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του νησιού μας και με τις αφετηρίες τόσο των ΚΤΕΛ όσο και των τουριστικών λεωφορείων. Γεγονός που λόγω της φασαρίας και της διαρκούς σχεδόν πολυκοσμίας και αναστάτωσης, δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και ιδιαίτερα τις περιόδους των εξετάσεων, πόσο μάλλον αυτές των Πανελλήνιων.
Από πλευράς γονέων υπήρξε ομόφωνη συμφωνία για την ανάγκη άμεσης και μόνιμης επίλυσης του θέματος της μεταφοράς των μαθητών ΑΜΕΑ από και πρός το σχολείο τους σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την άμεση αγορά και στελέχωση τουλάχιστον 2 οχημάτων (VAN) κατάλληλα διαμορφωμένων για την μεταφορά τους.
  Από πλευράς γονέων επίσης υπήρξαν ερωτήσεις σχετικά με τις διαδικασίες έναντι άσχημων συμπεριφορών από πλευράς εκπαιδευτικών, ως προς τις οποίες οι γονείς ενημερώθηκαν οτι θα πρέπει αρχικά να απευθύνονται στο Σύλλογο Γονέων του σχολείου τους, ενημερώνοντας παράλληλα και τον Σύλλογό μας, στον οποίο μπορείτε να απευθύνεστε πριν από κάθε ενέργειά σας για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες.
Επίσης θίχτηκε το θέμα που αντιμετωπίζει η μία σχολική αίθουσα που έχει δημιουργηθεί στα αποδυτήρια του γηπέδου Καρτεραδου και το ότι εκεί υπηρετεί μία εκπαιδευτικός, απομακρυσμένη και αποκομμένη από το υπόλοιπο χωριό.
  Επίσης η δημιουργία δημοτικών ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών), ενώ προτάθηκε και το άνοιγμα των σχολικών προαυλίων τα απογεύματα για αθλητικές δραστηριότητες, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να υποστηρίξει άμεσα ο Δήμος.
Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης σχολικών τροχονόμων και το πως θα μπορούσαν οι Σύλλογοι να συνδράμουν οικονομικά ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες θέσεις.
Τέλος, από πλευράς του συνόλου των εκπροσώπων των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων του νησιού μας υπήρξε ομόφωνη απαίτηση να ασκηθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερη πίεση, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων όπως και για την ανακαίνιση -επισκευή των υφιστάμενων, λόγω τις κατάστασης των υποδομών αλλά και του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού των μαθητών κάθε σχολικό έτος.
  Σχετικά με τους παρευρισκόμενους, ως Ένωση Γονέων Θήρας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους δύο εκλεγμένους εκπροσώπους της νέας δημοτικής αρχής που με δική τους πρωτοβουλία επικοινώνησαν και συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στη συνάντηση. Την  Νομικού Γεωργία και τον  Νικόλαο Κατσίπη.
Επίσης ευχαριστούμε τον νεοεκλεγέντα περιφερειακό σύμβουλο Αντώνη Χάλαρη ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωσή μας και μη μπορώντας να δώσει το παρόν του, μας ζήτησε με τηλεφωνική του επικοινωνία να τον ενημερώσουμε για το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της συνάντησης.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον διευθυντή του Γυμνασίου της Μεσαριάς Κο Μανώλη Καραμολέγκο, για την ευγενική του διάθεση να δεχθεί αμέσως να μας παραχωρήσει χώρο του Γυμνασίου για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *