Ο Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

 

“Η υπογραφή της Σ.Σ.Ε. μεταξύ των Επιχειρήσεων Εμπορίου και Εστίασης και της αντίστοιχης συλλογικής εκπροσώπησης Εργαζομένων Θήρας, που έλαβε χώρα χθες στη Σαντορίνη αποτελεί κορυφαίο γεγονός, καθώς είναι η πρώτη Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην Ελλάδα που υπογράφεται με βάση το άρθ. 55 του Ν.4635/2019 (Νόμος Βρούτση).

 

 

Οι επιχειρήσεις εστίασης και εμπορίου στη Σαντορίνη, θέλοντας να αντιμετωπίσουν αφενός το δομικό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και αφετέρου την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας σε βάρος των εργαζομένων και των δημοσίων εσόδων, αλλά και των ίδιων των εργοδοτών, αξιοποίησαν το Ν.4635/2019 (Νόμος Βρούτση) και μέσα από έναν εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο συμφώνησαν νέο πλαίσιο εβδομαδιαίας απασχόλησης, με ταυτόχρονη ουσιαστική αύξηση των αποδοχών τους.

 

 

Η υπογραφή της πρώτης Τοπικής Κλαδικής Σ.Σ.Ε. στη Σαντορίνη, ανοίγει και δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και οι άλλες νησιωτικές – τουριστικές περιοχές της πατρίδας μας.

Πρόκειται για μια συμφωνία, με την οποία ωφελούνται όλοι! Εργαζόμενοι, Επιχειρήσεις, Τοπική Κοινωνία και τα Δημόσια Έσοδα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων Εμπορίου και Εστίασης για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, καθώς επιβεβαιώνουν στην πράξη ότι όταν υπάρχουν καλές προθέσεις και ειλικρινής διάλογος όλοι βγαίνουν νικητές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *