ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ

 

 

“Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρωτοπόρησε και επεξεργάστηκε ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της πρόσβασης των νέων, των φοιτητών και των οικογενειών σε φθηνή στέγη.

 

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το κόστος για τη στέγαση έχει γίνει ακριβότερο κατά 32,5% μέσα σε ένα χρόνο, οι αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών φτάνουν μέχρι και 22%, ενώ το διαθέσιμο απόθεμα φοιτητικών κατοικιών μειώθηκε σημαντικά, κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, ιδιαίτερα σε δημοφιλείς τουριστικά πόλεις.

Αυτοί που αναμφίβολα πλήττονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα είναι τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα και η νέα γενιά.

Φιλοδοξώντας να αλλάξει αυτό, ο Πρόεδρος μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε μία δέσμη άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων αξιοποιώντας την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Πορτογαλία.

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προτείνουμε να κατασκευαστούν χιλιάδες κατοικίες που θα διατίθενται με χαμηλό ενοίκιο σε νέους και οικογένειες. Έτσι θα δημιουργηθεί σταδιακά ένα δημόσιο αποθεματικό κοινωνικών κατοικιών.

Παρέχοντας κίνητρα, όπως είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά και η χρηματοδότηση του κόστους ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης, ιδιοκτήτες κενών κατοικιών θα ενθαρρυνθούν και θα δεσμευτούν να τις διαθέτουν στη συνέχεια για μακροχρόνια ενοικίαση σε προσιτές τιμές.

Επιπλέον, για το οξύτατο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης, προτείνουμε :

1) Nα κατασκευαστούν νέες φοιτητικές εστίες.

2) Να διευρυνθεί  η επιδότηση ενοικίου με κοινωνικά κριτήρια.

3) Να δοθεί πρόσθετο επίδομα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει σε πόλη που είναι κύριος τουριστικός προορισμός.

4) Να  επανέλθει η έκπτωση φόρου ενοικίου για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.

Σε αυτά τα πλαίσια θα συνεχίσει να πορεύεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, πάντα πιστό στην εφαρμογή εναλλακτικών πολιτικών υπέρ της κοινωνίας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *