Ο εορτασμός του 1821 στο Καμάρι- Βίντεο

O εορτασμός της Εθνικής Παλιγγενεσίας στο Καμάρι, είχε όλα τα χαρακτηριστικά του σεβασμού και του δέους προς τους Ήρωες της Επανάστασης. Με πρωταγωνιστές τα απίστευτα πολλά παιδιά του χωριού, (συνειδητοποίηση που έρχεται μόνο όταν τα δει κάποιος τα δει συγκεντρωμένα) και υπό την έμπειρη καθοδήγηση του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και Τελετάρχη κ. Γιάννη Βλάχα, κύλησαν όπως έπρεπε.

Αμέσως μετά το τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, ο εφημέριος πατέρας Γεώργιος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.  Οι καταθέσεις στεφάνων, έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Επισκοπής Γωνιάς κ. Διονύση Βαμβακούση ντυμένο με την στρατιωτική στολή του Λόχου Εθνοφυλακής, ενώ ακολούθησε ο εντεταλμένος για το Καμάρι Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μάινας, ο Παγκράτιος Σύλλογος και οι σχολικές μονάδες του χωριού.

Την παρέλαση παρακολούθησε πολύς κόσμος, με τη δεύτερη διαπίστωση να είναι πως το Καμάρι, εκτός από πολλά παιδιά, έχει και πολύ καλούς δασκάλους που αντί να συμπεριφέρονται ως παλιομοδίτες Επιλοχίες οδήγησαν τα σχολεία σε μια τιμητική για τη μέρα πορεία και στάση σεβασμού.

 

.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *