«Ο εφοδιασμός του ΓΝΘ σε φιάλες αίματος, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα».

Ανακοίνωση του Νοσοκομείου και μια σημείωση της Santonews

 

 

 

 

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

“Το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της τοπικής δημοσιότητας διάφορες ανεύθυνες και εσφαλμένες πληροφορίες για «φιάλες αίματος στο ΓΝΘ».

Η ΑΕΜΥ ΑΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου ενημερώνουν υπεύθυνα την τοπική Κοινωνία της Σαντορίνης ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας και συγκεκριμένα σε πρόσφατο έγγραφο του Διοικητή 1ης ΥΠΕ (προϊσταμένης αρχής του ΓΝΑ Κοργιαλένειου-Μπενάκειου ΕΕΣ) προς τον Υπουργό Υγείας και λοιπούς υπευθύνους συμπερασματικά αναφέρεται: «ο εφοδιασμός του ΓΝΘ σε φιάλες αίματος, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα».

Βεβαιώνουμε την Κοινωνία της Σαντορίνης ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να ξεπεραστούν όσα προβλήματα παρουσιάζονται, με στόχο της εύρυθμη λειτουργία του ΓΝΘ. Οι κάτοικοι της Σαντορίνης μπορούν να εμπιστεύονται το Νοσοκομείο τους (ΓΝΘ).

 

 

 

Λένα Μπορμπουδάκη, Αντιπρόεδρος ΔΣ, Εντεταλμένη Σύμβουλος ΓΝΘ

Μιρέλλα Θεοδωροπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος

Κύριλλος Παπακυρίλλου, Πρόεδρος ΔΣ”.

 

 

 

Σημείωση Santonews: καλό θα είναι οι υπεύθυνοι, όταν κάνουν λόγο για “διάφορες ανεύθυνες και εσφαλμένες πληροφορίες”, να γίνονται πιο συγκεκριμένοι. Οι μόνες αναρτήσεις σε τοπικά ΜΜΕ σχετικά με το αίμα στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης, είχαν να κάνουν με τη δημοσιοποίηση του εγγράφου που υπέγραφε ο Γεώργιος Μπόλλας Αιματολόγος -Συντονιστής Διευθυντής Τμήμα Αιμοδοσίας ΓΝΑ «Κοργιαλένειο- Μπενάκειο”, ΕΕΣ και αναφερόταν ρητά σε “μεγάλη επισφάλεια στις μεταγγίσεις αίματος καθώς και στην ορθολογική χρήση του αlματος και των προϊόντων του”. Και αυτό, λόγω της έλλειψης ειδικού γιατρού. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *