“Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΤΑΔ ΣΤΗΝ ΟΙΑ

 

 

  H σελίδα, έλαβε από το ΕΜΕΙΣ μια διαμαρτυρία για την γνωστή υπόθεση της έκτασης στην Οία, την οποία ενοικίασε από την ΕΤΑΔ, γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αποκλειστικός του στόχος είναι η ανάπλαση (http://www.topontiki.gr/article/224612/i-kraygi-agonias-gnostoy-epiheirimatia-sti-santorini). Ωστόσο, το ΕΜΕΙΣ καταγγέλλει, επισυνάπτοντας φωτογραφικό υλικό, πως o ενοικιαστής τοποθετεί πέργκολες. Παρατίθεται η επιστολή του ΕΜΕΙΣ, μαζί με τη σχετική φωτογραφία.

 

 

 

“Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ”

 

“Αυτή είναι η πλατεία που νοίκιασε ο επιχειρηματίας Ανδρώνης από το ΕΤΑΔ και που ο Δήμος Θήρας κατήγγειλε τη μίσθωση ζητώντας από τη συγκεκριμένη υπηρεσία να επανεξετάσει την απόφαση της, με βασικό επιχείρημα ότι η εν λόγω πλατεία ανήκει στο Δήμο.

Μέχρι εδώ το ιστορικό έχει καλώς, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι οι ενέργειες του Δήμου ήρθαν ετεροχρονισμένα εφόσον δραστηριοποιήθηκε μετά την πάροδο ενός χρόνου από τη στιγμή της ενοικίασης της.

Από εδώ και πέρα τα γεγονότα θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως φάρσα, αν δεν ήταν αρκούντως τραγικά.

Πολίτες της Οίας βλέποντας την κατασκευή της πέργκολας που ξεκίνησε εδώ και 3 ημέρες, ήρθαν σε επαφή με βουλευτή των Κυκλάδων, ενημερώνοντας τον για την κατασκευή. Ο βουλευτής επικοινώνησε με το Α.Τ. θήρας, ζητώντας τους να περάσουν από την περιοχή και να κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο. Η απάντηση της Αστυνομίας ήταν ότι ο Κος Ανδρώνης είχε πάρει την σχετική άδεια από τις υπηρεσίες του νησιού, (βλέπε Πολεοδομία), για την κατασκευή της πέργκολας.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν πως είναι δυνατόν να δίνετε άδεια από τις υπηρεσίες του Δήμου στον επιχειρηματία για την ανέγερση πέργκολας στη πλατεία, την ίδια στιγμή που έχει κάνει θέμα την ενοικίαση της, ιδιαίτερα δε όταν το ζήτημα έχει φτάσει στη Βουλή από τους βουλευτές των Κυκλάδων και είμαστε σε αναμονή απάντησης.

Μήπως ο Δήμος θα έπρεπε να ελέγξει πρώτα απ’ όλα τα του οίκου του;

Καλό θα ήταν να μας δοθεί κάποιου είδους εξήγηση πως φτάσαμε από τις καταγγελίες στην αδειοδότηση της κατασκευής. Το επόμενο πάντως που περιμένουμε είναι τραπεζάκια υπό τη σκιά της ξύλινης πέργκολας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *