O ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ KASPERSKY LAB ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

 

O Ευγένιος Κασπέρσκι, μέγας υποστηρικτής της Ανασκαφής

O Ευγένιος Κασπέρσκι, μέγας υποστηρικτής της Ανασκαφής

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ KASPERSKY LAB ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

 

 

“Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, η εταιρεία Kaspersky Lab, η Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταρεία, ο Δ/ντης των ανασκαφών Χρίστος Ντούμας και ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, παρουσιάζοντας τη συνεργασία της Kaspersky Lab με τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο, Πέτρος Νομικός το απόγευμα της Πέμπτης 16/06 και την παρακολούθησαν δημοσιογράφοι από το εξωτερικό και την Ελλάδα καθώς και πλήθος κατοίκων της Σαντορίνης.

Το πρωί της Πέμπτης, οι ξένοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν και στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, έχοντας έτσι την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ευρήματα της ανασκαφής, τις τοιχογραφίες και γενικότερα την εξέλιξη της συνεργασίας.

Η συνέντευξη τύπου με θέμα «Η δύναμη της κοινής προσπάθειας: εξερευνώντας το Ακρωτήρι» αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη παρουσίαση της συνεργασίας της εταιρείας Kaspersky Lab με τον Αρχαιολογικό Χώρο του Ακρωτηρίου και την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία.

 

 

Ο Καθηγητής Χ. Ντούμας, έκανε μια ακόμα θαυμάσια σύνοψη για ότι συμβαίνει στο Ακρωτήρι.

Ο Καθηγητής Χ. Ντούμας, έκανε μια ακόμα θαυμάσια σύνοψη για ότι συμβαίνει στο Ακρωτήρι.

Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε ο Δήμαρχος Θήρας κος Νίκος Ζώρζος, ο οποίος στην τοποθέτηση του επισήμανε τη σημαντικότητα της προστασίας και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς ενώ εξήρε το ειλικρινές ενδιαφέρον του κ. Kaspersky για το Ακρωτήρι, δίνοντας την υπόσχεση για την αναγόρευση του ως επίσημου Δημότη Θήρας.

 

 

Η κ. Ντόρα Βασιλικού (μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας) αναφέρθηκε στην ιστορία και το έργο της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρίας, τονίζοντας παράλληλα τη μεγάλη συμβολή της βοήθειας της εταιρείας Kaspersky Lab στη συνέχιση του έργου συντήρησης και ανασκαφής.

Ο κ. Eugene Kaspersky με την σειρά του εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για κάθε τι που προέρχεται από το παρελθόν και εξέφρασε το όνειρο του να δει την ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου να συνεχίζεται και να μας δίνει καινούργια στοιχεία για την προϊστορική εποχή και τους ανθρώπους που ζούσαν τότε. Το ενδιαφέρον του κ. Kaspersky για το Ακρωτήρι ήταν συνδυασμός συμπτώσεων που οδήγησαν αυτόν και την ομάδα του να επενδύσουν και να προσφέρουν στον αρχαιολογικό χώρο. Ο κ. Kaspersky δήλωσε ότι αποτελεί τιμή του η αναγόρευση του ως Επίτιμο Δημότη Θήρας και υποσχέθηκε ότι θα έρχεται πια πολύ πιο συχνά στη Σαντορίνη.

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του δ/ντη των ανασκαφών στο Ακρωτήρι καθηγητή κ.Χρίστου Ντούμα, η οποία μας έδειξε τις συντηρήσεις των τοιχογραφιών, τις μελέτες για την θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου για περαιτέρω ανασκαφή αλλά και την έναρξη μερικής ανασκαφής στην Ξεστή Γ’, στον χώρο που είχε βρεθεί ο αίγαγρος.

Την ανακήρυξη του Ε. Κασπέρσκι, σε Επίτιμο Δημότη Θήρας, θα εισηγηθεί ο Δήμαρχος.

Την ανακήρυξη του Ε. Κασπέρσκι, σε Επίτιμο Δημότη Θήρας, θα εισηγηθεί ο Δήμαρχος.

Επικεφαλής του όλου εγχειρήματος είναι εκτός του καθηγητή κ.Ντούμα, η καθηγήτρια κα Κλαίρη Παλυβού στο κομμάτι της αρχιτεκτονικής μελέτης καθώς και η κ. Ναννώ Μαρινάτου στο κομμάτι της ανασύνθεσης των τοιχογραφιών.

Σαν ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, ο καθηγτής κ. Ντούμας προσέφερε στον κο Kaspersky ένα πιστό αντίγραφο τμήματος από την τοιχογραφία της Πότνιας Θηρών κατασκευασμένο με τα ίδια υλικά και τεχνικές που χρησιμοποιούσε ο προιστορικός ζωγράφος. Το πιστό αντίγραφο κατασκευάστηκε από την ομάδα συντηρητών του Αρχαιολογικού χώρου.

Την συνέντευξη τύπου ακολούθησε δεξίωση– κοκτέιλ στο χώρο του συνεδριακού κέντρου”.

 

20160614_125234

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *