ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΘΛΙΨΗΣ

ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΚΑΝΕ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

 

 

 

 

 

Η  Ιεράπετρα στην Κρήτη, έχει 15.000-16.000 κατοίκους. Η Σαντορίνη, έχει παραπάνω σύμφωνα με την επίσημη -κουτσή- απογραφή και αν συνυπολογιστούν οι εποχικά εργαζόμενοι, επιχειρηματίες και Θηραίοι της διασποράς που τον Σεπτέμβριο βρίσκονταν στο νησί, ο πληθυσμός εκείνες τις μέρες υπερέβαινε τις 30.000. Γιατί τον Σεπτέμβριο;. Μα τότε (11 του μήνα) έγινε κινητοποίηση για να στηριχθεί το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Να στελεχωθεί, να ανταποκριθεί στο σχεδιασμό του, να παράσχει τις δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Στην Ιεράπετρα, κινητοποιήθηκαν για το δικό τους Νοσοκομείο. Βγήκαν στους δρόμους πάνω από 10.000 άνθρωποι. Πόσοι βγήκαν στο δρόμο για το Νοσοκομείο Θήρας;. Αρέα-αρέα, να φαινόμαστε καμιά πενηνταρέα.

Ναι. Αλλά στη Σαντορίνη έκανε ζέστη και είχαμε και δουλειές, εκείνη τη μέρα. Στην Κρήτη, δεν έχουν δουλειές και αντέχουν στο κρύο. Εμείς όμως (ζήλεια, κοπέλια της Ιεράπετρας) είμεθα από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη. Σιγά μην ασχοληθώμεν, με πράματα πεζά, όπως η Δημόσια Υγεία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *