ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ:ΟΤΑΝ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕ ΤΗΣ ΘΕΣΙΘΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ-ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΣΑΛΙΒΕΡΟΣ: ΝΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 

 

 

 

Φωτό αρχείου-Παρασκευάς Σαλίβερος, εντεταλμένος σύμβουλος (Διοικητής) Νοσοκομείου Θήρας

Σε κάποια άλλη ανάρτηση, θα γίνουν τα σχόλια της σελίδας για την απαρέγκλιτη εντιμότητα, την θερμή αφοσίωση και τη σπουδαία προσφορά του Ναυάρχου (ε.α) Παρασκευά Σαλίβερου. Διαβάστε πριν, προσεκτικά την επιστολή του. Και για να μη σπεύσουν  κάποιοι, χτες στην κινητοποίηση, ήταν εκεί. Σιωπηλός και σεμνός, ανάμεσα στο πλήθος.

 

 

“Σαντορίνη 21 Ιουλίου 2023

 

 

Με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε την 20 Ιουλίου από τη  Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας για το Νοσοκομείο, έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:

 

 

  • Το Γ.Ν. Θήρας δεν υπάγεται στο καθεστώς του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά σε Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας.
  • ουδείς αναφέρει ότι το νοσοκομείο μας δεν έχει διοικητή αλλά απλώς εντεταλμένο σύμβουλο ανώνυμης εταιρείας που δεν εδρεύει μάλιστα στο νησί μας.
  • Το κύριο πρόβλημα δεν είναι η στέγαση του ιατρικού προσωπικού, θέμα το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλλίτερα με λήψη και άλλων πρωτοβουλιών από τις τοπικές Αρχές όπως έγινε με τη διάθεση του κοινοτικού ξενώνα της Έξω Γωνιάς (βλέπετε επισυναπτόμενη απόφαση κοινοτικού συμβουλίου).
  • Τα προβλήματα για τα οποία έγινε η διαμαρτυρία ήταν ορατά από τα προηγούμενα χρόνια. Όπως είναι γνωστό, υπηρέτησα για λίγους μήνες ως εντεταλμένος σύμβουλος στο Γ.Ν. Θήρας και παραιτήθηκα επειδή όφειλα να είμαι συνεπής στις αρχές μου, ευελπιστώντας ότι η υποβολή της παραίτησής μου με την παράλληλη δημοσιοποίηση των προβλημάτων θα συντελούσε και στην εφεξής λυσιτελή αντιμετώπισή τους.

 

  • Σήμερα όμως έχω την πεποίθηση ότι ήταν επιθυμητή η παραίτησή μου για να ακολουθήσουν και όσα ακολούθησαν. Μέχρι σήμερα αρκετοί έδιναν υποσχέσεις και ανακοίνωναν την επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου ενώ δεν σημειώθηκε βελτίωση. Παράλληλα με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εγώ περίμενα την παροχή εξηγήσεων από όσους μέχρι τώρα υποσχόταν  αβάσιμα επίλυση των προβλημάτων”.

 

 

 

 

Συνημμένο

 

“ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΙΘ.1/2014

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΓΩ ΓΩΝΙΑΣ ΘΗΡΑΣ

Στην  Έξω Γωνιά Θήρας σήμερα την 16η Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 1900, κατόπιν της αριθ. 6/11-9-2014 πρόσκλησης του Προέδρου της Τοπικής  Κοινότητας, αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο τριών μελών υπήρξαν τρεις παρόντες, συνεδρίασε δημόσια στο οίκημα του νηπιαγωγείου το Τοπικό Συμβούλιο Έξω Γωνιάς Θήρας για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων:

………………………………………………………………………………………..

ΘΕΜΑ 6ο      Αξιοποίηση Κοινοτικών Ξενώνων  Έξω Γωνιάς.

Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το θέμα αυτό, είπε:

Έχουν παρέλθει πολλά χρόνια από τη δωρεά των κοινοτικών ξενώνων προς την τέως Κοινότητα Έξω Γωνιάς. Η δωρεά αυτή ουδέποτε αξιοποιήθηκε ενώ μέχρι τώρα επιβάρυνε σημαντικά τα οικονομικά της Κοινότητάς μας με τις γενόμενες επισκευές και επιδιορθώσεις. Τα οικήματα σήμερα είναι σε σχεδόν καλή κατάσταση αλλά απομένει η εσωτερική καλωδίωση και η σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ, η σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης και ο εξοπλισμός τους.  Όσο παραμένει αναξιοποίητο το οίκημα των ξενώνων, αυτό φθείρεται και απαιτεί νέες δαπάνες προς επιδιόρθωση ενώ αντί να προάγει την πολιτιστική κατάσταση του χωριού μας, η θέα και μόνο αυτών ως κλειστών και αναξιοποίητων, προκαλεί θλίψη και απογοήτευση.

Το προηγούμενο τοπικό συμβούλιο είχε αποφασίσει όπως το οίκημα αυτό εκμισθωθεί με το σκεπτικό ότι τα έσοδα της εκμίσθωσης θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για την εκτέλεση έργων στο χωριό μας ενισχύοντας επιπροσθέτως τους λοιπούς πόρους της τοπικής Κοινότητας.

Προτείνω να εξετασθεί από το Δήμο και η περίπτωση εναλλακτικής αξιοποίησης του οικήματος αυτού ως ακολούθως:

–  Το σύνολο σχεδόν των διαμερισμάτων των ξενώνων να διατίθενται από το Δήμο σε γιατρούς που προσφέρουν δημόσια υπηρεσία στο νησί μας και υπηρετούν σε κρατικά ή κοινοτικά νοσοκομεία και ιατρεία προκειμένου να είναι ελκυστική η παραμονή τους στη Σαντορίνη. Μόνη υποχρέωση των γιατρών θα είναι η άπαξ της εβδομάδας δωρεάν εξέταση και συνταγογράφηση  στους κατοίκους του χωριού μας και δωρεάν παροχή υπηρεσιών στους τροφίμους του πτωχοκομείου μας.

–  Δύο από τα διαθέσιμα διαμερίσματα θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν προσωρινά ως γραφείο και αποθήκη της Τοπικής Κοινότητας.

–  Αν παραμένουν κενά διαμερίσματα, αυτά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου ή του Προέδρου της Κοινότητας, θα είναι δυνατό να διατίθενται για ολιγοήμερη παραμονή επισήμων ή άλλων ατόμων που προσδοκάται ότι θα προβάλλουν το νησί μας.

–  Η μέριμνα και τα έξοδα συνδέσεων, εξοπλισμού και λειτουργίας καθώς και η όλη φροντίδα και επιμελητεία κατά την εναλλακτική αυτή αξιοποίηση θα πρέπει να αναληφθούν από το Δήμο αφού η Τοπική Κοινότητα δεν έχει τέτοια δυνατότητα.

Το Συμβούλιο, μετά διαλογική συζήτηση, αποφασίζει ομόφωνα την αποστολή του πρακτικού αυτού προς τον κ. Δήμαρχο Θήρας προκειμένου να εξετάσει περαιτέρω το θέμα και να προχωρήσει χωρίς αναβολή στην αξιοποίηση του οικήματος αυτού, ενημερώνοντάς μας σχετικά.

………………………………………………………………..

Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως κατωτέρω:

 

Ο Πρόεδρος                                                                                Τα Μέλη

 

ΣΑΛΙΒΕΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ                                                          ΡΟΥΣΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

ΡΟΥΣΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Η Γραμματέας

ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΑΝΝΑ”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *