Νοσοκομείο: κατήφεια μέσα από τρεις μικρο-ειδήσεις

 

 

 

Είδηση(;) πρώτη. Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δημοσιεύεται μια αγγελία  αναζήτησης γραμματέως για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. Υπόσχεται μάλιστα και προοπτικές εξέλιξης. Από μια μικρή αναζήτηση (υπάρχει το όνομα στην αποτύπωση οθόνης) για τον αναρτώντα, προκύπτει πως είναι στέλεχος μιας εταιρείας που “δραστηριοποιείται στην παροχή φορολογικών, λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στο χώρο των επιχειρήσεων”.

Ουδέν μεμπτόν για την εταιρεία. Ασφαλώς!. Τώρα, το τι απέγιναν όλοι εκείνοι οι υπάλληλοι της ΑΕΜΥ, που κάποτε, κάποιοι, έλεγαν πως έπηξε το Νοσοκομείο στους Διοικητικούς, παραμένει άγνωστο. Ίσως, είναι η τρανή απόδειξη της συνέπειας λόγων και έργων.

 

Είδηση δεύτερη. Από εκτενές ρεπορτάζ της ακροαριστερής Καθημερινής.

“Ο αναισθησιολόγος Αλέξανδρος Τσιριγώτης τα τελευταία τρία χρόνια έχει μετακινηθεί συνολικά 140 ημέρες με «εντέλλεσθε», από το Τζάνειο όπου υπηρετεί, σε νοσοκομεία νησιών για να καλύψει κενά προσωπικού. Τελευταία φορά που μετακινήθηκε ήταν στις αρχές Νοεμβρίου. «Για δύο ημέρες στο νοσοκομείο Σαντορίνης. Οι μετακινήσεις μπορεί να είναι για μία ημέρα ή έως και για ένα μήνα. Αναλόγως τις ανάγκες του εκάστοτε νοσοκομείου», αναφέρει στην «Καθημερινή».

Σε άλλο σημείο του ιδίου δημοσιεύματος: «Ο κ. Τσιριγώτης τα τελευταία τρία χρόνια μετακινείται κυρίως σε ΛήμνοΝάξο και Σαντορίνη. Έχει μετακινηθεί ακόμη και μόνο για μία ημέρα από το Τζάνειο στο νοσοκομείο Σαντορίνης».

 

Είδηση τρίτη και φαινομενικά άσχετη. Από ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 75χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου ”NORWEGIAN DAWN” σημαίας Μπαχάμες, το οποίο έπλεε στον Μεσσηνιακό κόλπο, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο της Καλαμάτας και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε τον 75χρονο, μεταφέροντας τον στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Ο ασθενής παραλήφθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, για την παροχή ιατρικής φροντίδας“.

  Στις αντίστοιχες αποβιβάσεις ασθενών από Κρουαζιερόπλοια στη Σαντορίνη, όλοι οδηγούνταν σε ιδιωτική δομή. Όχι στο Δημόσιο Νοσοκομείο.

  Γιατί γελάτε, όμως;. Τραβάει μήπως κι άλλη συνέπεια λόγων και έργων ο οργανισμός σας;.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *