ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ SANTOWINES ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ

ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

 

SANTO «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση των δημοσιευμάτων σχετικά με τον έλεγχο που διενεργήθηκε  στην Ε.Σ.Θ.Π. από τοπικό κλιμάκιο της Δ.Ο.Υ. Θήρας δηλώνουμε τα παρακάτω:

 

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, δεν διαπιστώθηκε καμία πράξη φοροδιαφυγής καθώς δεν βρέθηκε κανένα τραπέζι χωρίς τη νόμιμη απόδειξη για κάθε είδος που είχε παραγγελθεί από τους πελάτες.

 

Στις αναφερόμενες 17 (όχι 40 όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα) περιπτώσεις, οι πελάτες είχαν παραγγείλει καφέ τον οποίο προσφέρουμε μαζί με νερό, το κόστος του οποίου συμπεριλαμβάνεται στην αξία πώλησης του καφέ . Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο το νερό δεν αναφέρεται στην απόδειξη του πελάτη.

 

Σε όλα τα σημεία πώλησης της Ένωσης  εκδίδονται παραστατικά πώλησης με  τον νόμιμο ΦΠΑ. Ουδέποτε πωλήθηκε κρασί ή άλλα προϊόντα που εμπορεύεται η ΕΣΘΠ με λάθος συντελεστή ΦΠΑ.

 

Στις συγκεκριμένες  7 περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται ο έλεγχος, χρεώθηκε το νερό με συντελεστή  ΦΠΑ 13% διότι όπως προβλέπει η νομοθεσία αφορά σε μη επιτόπια κατανάλωση ( πελάτες που δεν κάθισαν σε τραπέζια για να εξυπηρετηθούν).

 

Σημειωτέον, βάσει των ισχυρισμών του ελέγχου η απώλεια εσόδων από ΦΠΑ για το Ελληνικό Δημόσιο ήταν 0,82 ευρώ, ενώ η ποινή που επιβλήθηκε (48ωρη αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος) είχε ως συνέπεια την απώλεια εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο 32.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 7.680 ευρώ, την μη εξυπηρέτηση 2.500 επισκεπτών και την δυσφήμιση της ΕΣΘΠ.

 

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός της και διαβεβαιώνει τους παραγωγούς-μέλη της και όλη τη Θηραϊκή κοινωνία ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τη νομιμότητα και τη διαφάνεια προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

 

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΘΠ».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *