ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ;

ΤΟ ΣτΕ. ΑΚΥΡΩΣΕ 10.119 ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΤΑ ΙΠΑΔ.

 

 

 

 

dav

Στάβλοι, Κάμπινγκ και οικόπεδο για Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου, μήπως πρέπει να διεκδικηθούν;.

 

 

“Η 7μελής σύνθεση του Δ΄Τμήματος του ΣτΕ, με μια σειρά Αποφάσεών της (930-934/2020) ακύρωσε την μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ, 10.119 ακινήτων που είχαν συνολικό εμβαδό 511.357.451 τ.μ. και συνολική δομημένη επιφάνεια 22.601 τ.μ., τα οποία είναι κατοχυρωμένα στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε την παρέμβαση υπέρ του κύρους της Υπουργικής Απόφασης της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας.

 

 

 

Σύμφωνα με τις εν λόγω πέντε Δικαστικές Αποφάσεις, ο αριθμός των ακινήτων που μεταβιβάστηκαν στην ΕΤΑΔ, μειώθηκε, σύμφωνα με έγγραφο (7.6.2019) του τμήματος μητρώου, προς το ΣτΕ. Αρχικά μειώθηκε κατά 2.330 ακίνητα και εν συνεχεία κατά 603 (σύνολο μειώσεων 2.933). Τα 2.933 αυτά ακίνητα εξαιρέθηκαν από την μεταβίβαση, καθώς δεν είχαν εκδοθεί οι αναγκαίες Αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών και του ΚΥΣΙΟΠ, ενώ σε 14 εξ αυτών των ακινήτων δεν είχε ολοκληρωθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος.

 

 

 

  Το ΣτΕ ακύρωσε την προσβαλλόμενηΥπουργική Απόφαση, κλπ, καθώς εκδόθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει εξεταστεί για τα μεταβιβαζόμενα ακίνητα, εάν υφίσταται η συνδρομή των αναγκαίων εκείνων προϋποθέσεων που προβλέπουν στην νομιμοποίηση της μη υπαγωγής τους στην κατηγορία των εξαιρουμένων από την μεταβίβαση, ενώ παράλληλα, δεν είχε τηρηθεί ηπροβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία ταυτοποίησης και ελέγχου των μεταβιβαζομένων ακινήτων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρέπει να εξαιρεθούν ή όχι από την μεταβίβαση, προσθέτουν οι Σύμβουλοι Επικρατείας.

 

 

Οι Σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι όπως προκύπτει, η διαδικασία ελέγχου ξεκίνησε στις 26.6.2018, δηλαδή μετά την έκδοση της προσβαλλόμενης Υπουργικής Απόφασης.

Τελικά, το ΣτΕ έκρινε ότι η προσβαλλόμενη Υπουργική Απόφαση και οι συμπροσβαλλόμενες, είναι νομικά πλημμελείς καθώς εκδόθηκαν χωρίς προηγουμένως να εξεταστεί, όπως απαιτεί ο νόμος 4389/2016, η νόμιμη προϋπόθεση της μη υπαγωγής των μεταβιβαζομένων ακινήτων στις εξαιρέσεις που προβλέπει το άρθρο 19 του εν λόγω νόμου 4389/2016, με αποτέλεσμα να πρέπει να ακυρωθούν”

.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *