“ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ”

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Δ. ΜΠΑΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

 

 

 

Ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Μπάιλας.

Ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Μπάιλας.

“Μία θλιβερή διαπίστωση!

Δεν θέλω να αναφερθώ και πάλι στον κίνδυνο μεταφοράς της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο, κάτι που είχα επισημάνει τόσον εγώ όσο και ο τότε συνδυασμός μου στο Ν.Σ.

Έχω κουραστεί να το δηλώνω από το 2009, με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο, και να αναλύω τα οφέλη που θα είχε ο Νομός μας εάν ήταν μόνος του μια Περιφέρεια, ή εάν αποτελούσε μια περιφέρεια με τον Νομό ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑΣ. Δυστυχώς όμως φωνάζω…….. εις ώτα μη ακουόντων!!

Οι επικεφαλής τον τοπικών φορέων είτε δεν μπορούν να εκτιμήσουν την σπουδαιότητα του θέματος, είτε τώρα, αφού κάθισαν στην καρέκλα, αποφεύγουν να ασχοληθούν με τα δύσκολα θέματα για να έχουν την ησυχία τος, είτε φοβούμενοι μήπως δυσαρεστήσουν το Κόμμα ή τον Συνδυασμό τους, επιδεικνύουν μια πειθήνια πολιτική υπακοή που μεταφράζετε σε σιωπηρή ανοχή. Δεν λαμβάνουν θέση και δεν αρθρώνουν έστω ένα στοιχειώδη υπερασπιστικό για τον τόπο μας λόγο, όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε η τοπική εφημερίδα ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ. [Αριθμός Φύλλου 4518].

Διάβασα στα Μ.Μ.Ε. για τον κίνδυνο μεταφοράς του Στρατολογικού Γραφείου από την Σύρο στον Πειραιά, διάβασα τις διαμαρτυρίες των Δημοτικών Συμβουλίων Σίφνου, Σερίφου, Τήνου, για την παράλογη τροποποίηση των δρομολογίων στην ενδοεπικοινωνία, [που δεν ξέρω ποιος νοσηρός -άσχετος εγκέφαλος τα εμπνεύστηκε] , και δυστυχώς από τους τοπικούς φορείς ….φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Με το Ναυπηγείο ασχολούνται μόνο όταν οι εργαζόμενοι τους βάλουν το …..μαχαίρι στο λαιμό και φοβηθούν μη χάσουν τους ψήφους των, ενώ προκρίνουν και προβάλουν ρυπογόνες επενδύσεις ή μεγαλόπνοα σχέδια αμφιβόλου υλοποίησης, σκοπού και κοινωνικής απόδοσης, απλά για να παραπλανήσουν τους πολίτες, και να δείξουν πως κάτι κάνουν.!!

Αλήθεια πόσο θλιβερό είναι , βλέποντας κανείς όλα αυτά, να διαπιστώνει πόσο μικροί πολιτικά είναι αυτοί οι οποίοι έχουν στα χέρια τους και καθορίζουν την τύχη του τόπου αυτές τις δύσκολες στιγμές!!??

Σύρος 4/12/2016

Δημήτρης Μπάιλας

π. Νομάρχης Κυκλάδων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *