Μια δυναμικά διαφορετική υποψηφιότητα στην Τήνο

Η Άννα Μαρία Φώσκολου

 

 

 

 

 

 

Μια ακόμα νέα γυναίκα, επιχειρεί να καταρρίψει στερεότυπα, αποκλεισμούς και φυσικές αβελτηρίες. Τα προβλήματα όρασης, δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Όχι με ευθύνη της, αλλά λόγω της ανεπάρκειας του κράτους.

 

Αυτό όμως δεν την πτόησε. Μορφώθηκε, ειδικεύτηκε, εργάζεται. Δραστηριοποιήθηκε στα κοινά. Ανέπτυξε τοπική, εθνική και διεθνή δράση. Και τώρα, κάνει ένα ακόμα βήμα. Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, στην Τήνο. Η ανάρτησή της, δίνει τις απαντήσεις στα στερεοτυπικά γιατί.

 

 

“Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό επιλογή ευθύνης του Παναγιώτη Κροντηρά.

Αν θέλετε να μάθετε κάτι για μένα παρακαλώ δώστε λίγο χρόνο…
Ονομάζομαι Φώσκολου Άννα Μαρία είμαι 35 ετών και κατοικώ μόνιμα στο όμορφο νησί μας την Τήνο.
  Στην ηλικία των 18 ετών έχασα την όρασή μου και έτσι δεν κατάφερα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο ΤΕΙ Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, λόγω της άγνοιας που επικρατούσε τότε σχετικά με την οπτική αναπηρία.
  Το γεγονός αυτό με ενεργοποίησε και θέλησα να αναζητήσω τρόπους και γνώση για να σταθώ όπως θα ήθελα ως ένας νέος και γεμάτος ενέργεια άνθρωπος.
  Έτσι μετά από αντίστοιχες αναζητήσεις και θέληση για ζωή και γνώση , ολοκλήρωσα με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο : Τουριστικό και ξενοδοχειακό marketing and management στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα παρακολούθησα σεμινάρια στην Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας. Οι προσδοκίες , τα όνειρα και οι όρεξη για νέες ιδέες που μπορούν να γίνουν πράξη με οδήγησαν κατά την διάρκεια της καραντίνας ,αρχικά , να παρακολουθήσω και να ολοκληρώσω με επιτυχία την εκπαίδευσή μου ως Τουριστική Συνοδός από την Εκπαιδευτική Ένωση Αθηνών, και να δημιουργήσω ένα πανελλαδικό δίκτυο εκπαιδευμένων εθελοντών συνοδών για άτομα με οπτική αναπηρία, ώστε να είμαστε σε θέση να οργανώνουμε ταξίδια αναψυχής για όλους εμάς που βλέπουμε με έναν διαφορετικό τρόπο.
  Η ανατροπή των δεδομένων πρέπει για όλους μας να μετατρέπεται σε δράση για το κοινό καλό. Με αυτό το δεδομένο υπήρξα ιδρυτικό μέλος της ΑΡΩΓΗΣ , του σωματείου ατόμων με προβλήματα όρασης νομού Κυκλάδων από το 2013 . Υπήρξα αντιπρόεδρος από το 2018 και πλέον ως πρόεδρος από το 2021 πραγματοποιούμε ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις στην Σύρο όπου είναι και η έδρα της ΑΡΩΓΗΣ.
  Μια μικρή αναζήτηση θα σας βοηθήσει για το έργο που έχουμε πραγματοποιήσει. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι πριν και κατά την διάρκεια της ύπαρξης του σωματείου έχω εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε 5Ευρωπαϊκά προγράμματα, στην Ελλάδα,2 φορές στο Βέλγιο, στην Γερμανία και στην Ιταλία.
  Το 2022 βρέθηκα στις Βρυξέλες συμμετέχοντας σε ένα πανευρωπαϊκό forum για την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία και δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε την ύπαρξη της ΑΡΩΓΗΣ εντός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
  Την φετινή χρονιά 2023 βραβεύτηκα ως η γυναίκα της χρονιάς στο θέατρο Απόλλων της Σύρου, μια βραδιά που θα μου μείνει αξέχαστη μιας και συνειδητοποίησα πως αυτά που πράττεις με αγάπη και σεβασμό οι υπόλοιποι άνθρωποι τα αντιλαμβάνονται και τα αναγνωρίζουν.
Όνειρό μου η Τήνος να γίνει ένα φιλικό νησί για τα άτομα με οπτική και όχι μόνο αναπηρία. Να γίνουν έργα υποδομής και οι συντοπίτες μου να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την συνθήκη της αναπηρίας.
  Στο κομμάτι της εργασιακής μου ζωής αποτελεί σημείο αναφοράς η πενταετής παρουσία μου στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Εξωμβούργου , όπου από το 2010 μέχρι το 2015 ήμουν υπεύθυνη για το Φεστιβάλ που λάμβανε χώρα σε ολόκληρο το νησί. Ήμουν τόσο περήφανη και χαρούμενη για τις τόσες και σε αριθμό και σε ποιότητα πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναπολώντας το παρελθόν θα ήθελα πολύ να ξαναζήσουμε!.
  Ο κύριος Παναγιώτης Κροντηράς έχει αποδείξει με τα έργα και τις πράξεις του ότι αγαπά αυτόν τον τόπο! Έχει αναδείξει κάθε γωνιά ,κάθε χωριό ξεκινώντας από τα προγράμματα που με αγώνα διατηρούσε ΄όπως είναι το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, και το Βοήθεια στο σπίτι που αποτελούσαν κύτταρο ζωής για όλους, μικρούς και μεγάλους! Ποιος ξεχνά τα μαθήματα στην Καλαθοπλεκτική στο Βωλάξ; Τα μαθήματα αγγειοπλαστικής στην Αετοφωλιά; Την δημιουργική απασχόληση ενηλίκων στον Χατζηρ΄΄αδο και τα Κιόνια; Πόσες δράσεις που έδιναν ζωή στα χωριά τους χειμερινούς μήνες όπου όλα είναι κλειστά περιμένοντας την άνοιξη; Έχει αναρωτηθεί κανείς αν υπάρχει κάτι δημιουργικό να κάνεις αν είσαι έφηβος ή τριαντάρης;
Ο κύριος Κροντηράς είναι ένας ηγέτης με όραμα ,εμπειρία και αγάπη για το νησί μας .
Τον εμπιστεύομαι όπως και όλοι και όλες που τον έχουμε πλαισιώσει και αποτελούμε το πυρήνα του συνδυασμού Επιλογή Ευθύνης.
  Αναλαμβάνουμε και επιλέγουμε να είμαστε εκεί όπου ο κάθε Τηνιακός νιώθει ότι η ανάπτυξη του νησιού δεν επιδέχεται άλλους πειραματισμούς ,πρέπει να έχουμε λόγο σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να διαχειριστούμε σωστά την προοπτική των σύγχρονων απαιτήσεων , να σεβόμαστε τους μόνιμους κατοίκους του νησιού . Να σταθούμε όρθιοι στο ύψος των περιστάσεων στην ολοένα αυξανόμενη επισκεψιμότητα τους θερινούς μήνες .Με σωστούς χειρισμούς, με ανοικτό διάλογο με τους πολίτες αυτού του τόπου η Τήνος μπορεί να παραμείνει το νησί που νοιαζόμαστε ,δημιουργούμε τις οικογένειές μας και θέλουμε τα παιδιά μας να είναι περήφανα που είναι Τηνιακοί, να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και να δημιουργήσουν τις βάσεις για τις επόμενες γενιές με σεβασμό για το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο. Εμπιστευθείτε την ομάδα μας με ηγέτη τον Παναγιώτη Κροντηρά. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει με σύνεση και γνώση αυτόν τον τόπο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *