Μετά την τουρνέ της “Κόρης της Θήρας”, μελετάται μεταφορά των εμβληματικών Κούρων των Μελάνων;

Διαδοχικές αναρτήσεις του Νίκου Λεβογιάννη

 

 

  “Αλήθεια, κύριε Αθανασούλη, σχεδιάζετε τη μεταφορά του κούρου από το Φλεριό των Μελάνων στο κάστρο στη Χώρα;
Όλα στη Χώρα;
Ακόμη και οι…κούροι:;;
Υποθέτω ότι, αν το τολμήσετε, δεν θα το πράξετε στο …σκοταδι, οπως έγινε με τη μεταφορα της κορης της Σαντορινης στην …Ιταλία.
Μήπως θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθείτε με τη διεκδίκηση της επιστροφής στη Νάξο των 161 κυκλαδικων ειδωλίων της αρχαιοκαπηλικης συλλογής του Αμερικάνου δισεκατομμυριουχου, που την εμπορεύεται το μουσείο της Νέας Υόρκης με τη γνωστή σύμβαση, που υπόγραψε και ψήφισε το καθεστως Μητσοτακη;;;”
Δεύτερη ανάρτηση
“Τι άλλο μας επιφυλάσσει το καθεστώς Μητσοτάκη διά της κυρίας Μενδόνη;.
*Μεταφέρθηκε κρυφά σε έκθεση στη Ρώμη η “κόρη της Σαντορίνης” μοναδικής αξίας έργο και πριν ακόμη δημοσιευθεί.
*Τα 161 κυκλαδικά ειδώλια της αρχαιοκαπηλικής συλλογής αμερικανού δισεκατομμυριούχου “νομιμοποιήθηκαν” με νόμο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να διεκδικηθούν δικαστικά από το Υπουργείο Πολιτισμού και να παραδοθούν στο αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου όπου είναι η θέση τους.
*Ο Νομός Κυκλάδων είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΟΜΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ που η λεγόμενη “Αρχαιολογική υπηρεσία Κυκλάδων” έχει την έδρα και τα γραφεία της, όχι στην πρωτεύουσα του Νομού, όχι στις έδρες των 7 Επαρχείων, αλλά στην ΑΘΗΝΑ (οδός Κλεψύδρας 2 στην Πλάκα).
*Ο Πύργος Χειμάρρου, μοναδικό μνημείο στο είδος του, παραμένει από το 1990 μέχρι σήμερα “φασκιωμένος” με σιδερένιες σκαλωσιές .
Μήπως είναι και αυτός “υπό μεταφορά” κάπου στη Χώρα, για να απαλλαγεί από τις σιδερένιες “φασκές του”;;;.
Τα περί προστασίας των κούρων από την κλιματική κρίση φαντάζουν τουλάχιστον περίεργα.
Αν ποτέ υλοποιηθεί η πρόταση μεταφοράς των κούρων από το Φλεριό στη Χώρα, ένας απέραντος εκπληκτικός αρχαιολογικός χώρος μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο, θα έχει πλήρως υποβαθμιστεί, ενώ περί το 2000 το ελληνικό δημόσιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δαπάνησαν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για να τον οργανώσουν και τον καταστήσουν επισκέψιμο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *