ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ, Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ “ΕΚΠΕΜΠΕΙ” ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ART.T.O.S ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.

 

 

  “Εν μέσω καραντίνας που όλα έχουν σταματήσει και σε πείσμα των καιρών μαθητές από την Σαντορίνη ταξιδεύουν στην άπω ανατολή μέσο της τέχνης).

 

 

Η ART.T.O.S. (Art Team Of Santorini), και οι μικροί μαθητές της με αρωγό το Δήμο Θήρας, συμμετέχουν και φέτος στον παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition που γίνεται κάθε δύο χρόνια στην Ιαπωνία.

 

 

Η διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Ιαπωνία, με τη συμμετοχή παιδιών 4-15 ετών, παρουσιάζοντας παιδικά έργα τέχνης από όλο τον κόσμο, με σκοπό να ενισχυθεί η δημιουργικότητα των μικρών παιδιών αλλά και να λειτουργήσει η τέχνη ως μέσο έκφρασης και κατανόησης της διαφορετικότητας του κάθε πολιτισμού ανά τον κόσμο.

 

 

Ο Θεσμός του παγκόσμιου διαγωνισμού της παιδικής Μπιενάλε ‘’Kanagawa’’Biennial World Children Art Exhibition υπάρχει εδώ και 40 χρόνια, υποστηρίζεται από την UNESCO και μόλις 12 παιδιά από την Ελλάδα έχουν διακριθεί σε όλα αυτά τα χρόνια, ανάμεσα στα οποία και μια μαθήτρια της Art.t.o.S, η οποία βραβεύτηκε με το βραβείο Kanagawa πριν δύο χρόνια.

 

 

Έτσι και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε και σε πείσμα των καιρών, ένα μέρος των μαθητών της Art.t.o.S. (56 παιδιά) από τα τμήματα εικαστικών, ζωγραφικής και χειροτεχνίας ,υπό την καθοδήγηση των εικαστικών Χρήστο Cesario Αντωνιάδη και Γεωργία Τρυψιάνη και με την συνεργασία της αντιδημάρχου πολιτισμού κ. Σοφία Κίτσου ,συμμετέχουν εκ νέου στον παγκόσμιο διαγωνισμό, στέλνοντας τα παιδιά μας ζωγραφιές γεμάτες άρωμα Σαντορίνης και το ηχηρό μήνυμα ότι η νέα γενιά της Σαντορίνης θα συνεχίσει να ελπίζει, να ονειρεύεται να δημιουργεί και να παράγει πολιτισμό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *