ΜΑΡΙΝΑ ΜΟΝΟΛΙΘΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΗΡΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ SANTONEWSq Επειδή ευτυχώς διέγραψαν μια προσβλητική φράση. Κι επίσης, έχουν ακόμα και τη φωτορεαλιστική αποτύπωση που έκανε ο Γρατσίας. Τίποτα, άλλο. Δεν λογοκρίνω. Ούτε θα θυμίσω, ποιός πήρε το έργο στα χέρια του.

 

 

 

“Όλα τα βήματα για να φτάσουμε στην υλοποίηση του έργου της Μαρίνας Μονολίθου

Η Σαντορίνη αποτελεί ένα μοναδικό προορισμό διεθνούς φήμης. Χάρη στη προσήλωση του επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας Νίκου Ζώρζου στο στόχο της δημιουργίας μαρίνας στο Μονόλιθο, η Σαντορίνη θα αποκτήσει μια σύγχρονη υποδομή για τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής. Μέχρι το 2012 δεν υπήρξε ποτέ τέτοιος σχεδιασμός, μετά τη δημιουργία της μαρίνας θα καταστεί δυνατή η υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση του θαλασσίου τουρισμού σε μια λιμενική υποδομή που θα μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 350 σκάφη.
Απαιτήθηκαν αρκετά χρόνια συνεχούς προετοιμασίας από το 2012 έως το 2019 για την εκπόνηση τεσσάρων διαφορετικών λιμενικών μελετών και πολλών αποφάσεων-εγκρίσεων από την πολιτεία. Οι ταχύτατες διεργασίες και η συνεχής παρακολούθηση της πορείας των διαδικασιών, επέτρεψαν να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό ο χρόνος που συνήθως απαιτείται στα λιμενικά έργα λόγω της Ελληνικής γραφειοκρατίας.

 

 

  Η απόφαση για τη δημιουργία της μαρίνας Μονολίθου πάρθηκε τον δεύτερο κιόλας χρόνο της πρώτης δημοτικής περιόδου της Θηραϊκής Πολιτείας το 2012. Φεύγοντας από τη διοίκηση του Δήμου τον Αύγουστο του 2019, εκκρεμούσε η απόφαση έγκρισης της ΣΜΠΕ (στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως αυτή είχε κατατεθεί προς έγκριση από τον Οκτώβριο του 2018. Εν τέλει τον Δεκέμβριο του 2019 εγκρίθηκε με το έγγραφο ΑΠ:ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/24388/1561. Επίσης το Φθινόπωρο του 2019 πάρθηκε και η απόφαση έγκρισης από την Αρχαιολογία όπως ήταν δρομολογημένο να γίνει.

 

 

  Με την παρέμβαση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του κατά την επίσκεψη τους στο νησί, το Υπουργείο Τουρισμού ανέλαβε την διαδικασία για την έκδοση προεδρικού διατάγματος μετά το οποίο θα καταστεί δυνατή η δημοπράτηση της μαρίνας Μονολίθου. Για κάθε μεγάλο έργο απαιτείται προετοιμασία, επιμονή και πολύ δουλειά η οποία μπορεί να μην προσφέρει πρόσκαιρο πολιτικό κέρδος , αλλά προσφέρει μεγάλα και μακροπρόθεσμα οφέλη στον τόπο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *