ΛΟΙΠΟΝ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

ΥΠΗΡΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΟΙ ΧΑΙΡΕΚΑΚΟΙ ΓΚΡΟΥΕΖΕΣ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ

 

 

 

 

Φωτογραφία: Ιπποκράτης Αλεξίου

Λοιπόν, τέρμα τα αυτογκόλ. Για τη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου μιλώ. Δύο αυτογκόλ, με το καλημέρα.

Πρώτο, το αεροπλανάκι. Λοιπόν, είναι τοτέμ, σύμβολο, έμβλημα για τη Σαντορίνη. Σας αρέσει, δεν σας αρέσει. 23 χρόνια, δεν κουβαλάει πατάτες. Ασθενείς μεταφέρει. Ζωές σώζει. Την εποχή που χάσαμε την -και γιατρό του Κέντρου Υγείας Θήρας- Σοφία Μπεφόν στην Ικαρία και το άλλο ελικόπτερο στην Ανάφη, το ΕΚΑΒ, είχε παγώσει. Το αεροπλανάκι ΜΑΣ, ποτέ!. Με θύελλες, αέρηδες, παγωμένους διαδρόμους, ο πιλότος, το απογείωνε, μεταφέροντας ζωές που κινδύνευαν. Και το πληρώνει η Σαντορίνη από την τσέπη της. Και δέχτηκε ανηλεή πόλεμο από ασφαλιστικές. Και πλήρωνε σπατόσημο (ενώ τα αεροσκάφη αναψυχής όχι) και απαγόρευαν στους γιατρούς να επιστρέψουν με αυτό.

Αφού λύθηκε χάρις στον Πτέραρχο και Υφυπουργό Κουρή το πρόβλημα των καυσίμων και χάρις στον Υφυπουργό Αθανάσιο Γιαννόπουλο, το πρωτόκολλο απογείωσης, ξαφνικά έγινε κάργκο για πατάτες και κάρβουνο;. Αντί να το έχετε, ως πολύτιμη εφεδρεία, το απαξιώνετε;. Γιατί;. Μήπως το πληρώνετε;.

Ας πούμε, πως έχετε τις καλύτερες των προθέσεων. Να το εξοπλίσετε καλύτερα. Προτείνετε, τι. Να φέρετε κι άλλους πιλότους;. Αλλά τι μας εγγυάται ότι το μέλλον θα είναι ίδιο;. Ας πούμε, πως εσείς είστε οι καλύτεροι. Μετά;. Αν έρθει κάποιος και υποβαθμίσει το ΕΚΑΒ (κι άλλο), κάποιος που θα πουλήσει το Νοσοκομείο (έτοιμο για πώληση δεν το είχαν;), τι θα μείνει στη Σαντορίνη;. Κύριοι του Υπουργείου και της ΑΕΜΥ, το αεροπλανάκι, δεν θα το αγγίξετε με τίποτα. Είναι τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής, ενός ολόκληρου νησιού.

Δεν το προμηθεύτηκε ως επιδεικτική πολυτέλεια η Σαντορίνη. Δεν το συντηρεί για να το καμαρώνει. Με αφορμή το θάνατο ενός 15χρονου παιδιού στην άσφαλτο, αγοράστηκε. Με πλήρη συναίνεση, χρηματοδοτείται στερώντας άλλα έργα από τη Σαντορίνη (αν και η παρούσα Δημοτική Αρχή, έχει ως αρχή τη συσσώρευση μηδενικών σε καταθέσεις, και άλλων απόλυτων μηδενικών ως έργο).

Το Ίδρυμα “Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού”, το συντηρεί. Οι κάτοικοι του νησιού το θέλουν. Κάποτε-άλλες κυβερνήσεις- έλεγαν πως γινόταν κατάχρηση πτήσεων. Και λοιπόν;. Είναι μια “σπατάλη” που την αντέχει το νησί. Την επιζητεί, αν θέλετε. Την έχει ως απάγκιο, για τις μεταβαλλόμενες πολιτικές προθέσεις και βουλήσεις.

Το δεύτερο. Για τον Γιατρό Αντρέα Σταύρου. Προφανώς δεν ξέρετε για ποιόν μιλάμε. Ο Αντρέας, δεν είναι γιατρός. Είναι ένας Δον Κιχώτης της Ιατρικής Επιστήμης. Ο κόσμος τον ξέρει. Τον τιμά. Τον θέλει.

Λοιπόν, ξανά. Τέρμα τα αυτογκόλ. Το Νοσοκομείο το ήθελε και το θέλει η Τοπική Κοινωνία. Μη δίνετε λαβές στους εχθρούς του. Σε εκείνους που ξέχασαν (ευσχήμως) τί έλεγαν πριν. Σε εκείνους που κράδαιναν μελέτες με 1ή 1,5 εκατομμύρια από το Δήμο και τώρα καμώνονται τους ανήξερους. Σε εκείνους που έδιναν γην και ύδωρ στις νταλίκες του Άδωνι. Σε εκείνους που άλλαζαν εν μια νυκτί τις διοικούσες επιτροπές του Κέντρου Υγείας, επειδή ξέρουν πως ο πόνος φέρνει ψήφους. Με τα αδικαιολόγητα-χωρίς αξιόλογη πίεση εννοώ- αυτογκόλ σας, βοηθήσατε να ξεχαστούν όσα έλεγαν και να γίνουν επαναστάτες, πάλι.

Οπότε, αφήστε, τη συγκρουσιακή λογική. Υπηρετήστε συνετά το Νοσοκομείο και η Κοινωνία θα είναι δίπλα του. Και δίπλα σας. Γιατί οι χαιρέκακοι Γκρούεζες, παραμονεύουν και τρίβουν τα χέρια τους.

5 Απαντήσεις

 1. Ο/Η Παπαδοπουλος λέει:

  Προσέξτε κακομοίρηδες δεν θα γίνεται ποτέ εμίρηδες. Γι’αυτό σταματήστε το γαϊτανάκι του Άδωνι. Εκτός αν αυτόν εξυπηρετείται.

 2. Ο/Η Σπυρος λέει:

  Δεν θα πω την γνωμη μου αν το αν το αεροπλανακι πρεπει να πεταει η οχι!
  Αυτο που βλεπω ειναι οτι γιαυτο το θεμα ειναι ολοι ενομενοι δημος αντιπολυτευση και λοιποι στα δημοτικα συμβουλια!Μακαρι να εισασταν ετσι ενομενοι με τετοιο παθος και στα υπολοιπα προβληματα του νησιου!Σκουπιδια δρομους λιμανια κτλ!

 3. Ο/Η Λευτέρης Βερύκοκκος λέει:

  Καλά ο συγγραφέας του άρθρου δεν γνωρίζει την πρόταση του υπουργείου; Για τον κόσμο: 1) μετασκευή και πιστοποίηση, για διακομιδές ασθενών, από το ΕΚΑΒ και συντήρηση από Πολ αεροπορία. 2) τέσσερις πιλότοι από το ΕΚΑΒ. 3) έδρα η Σαντορίνη. 4) πλήρης ένταξη στο ΕΚΑΒ. Με υποχρέωση του ιδρύματος να βρει στέγη στους πιλότους, να πληρώνει τα καύσιμα.
  Τα γνωρίζει αυτά ο κόσμος; Και πως τοποθετείται; Ο Δήμος απάντησε;

  • Αγαπητέ κύριε, ο συγγραφέας του άρθρου, διακρίνεται για την προχειρότητα, την αμορφωσιά και την τάση του να παραπληροφορεί. Θα μπορούσε να σας αφηγηθεί πολλές ιστορίες για το αεροπλανάκι. Αλλά, ας είναι.
   Και για να έχουμε καλό ρώτημα, εσείς διαβάσατε πλήρως το άρθρο;. Γιατί πολύ φοβούμαι, πως δεν το κάνατε.

 4. Ο/Η IAKOVOS D. λέει:

  Λοιπόν κύριοι …. το αεροπλανάκι καταρχήν δεν κοστολογείτε το έργο του είναι αεοροπλανάρα ! Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Πάμε τώρα να δούμε γιατί γίνεται αυτός ο χαμός και γιατί να αλλάξει τρόπο λειτουργίας το σύστημα που έχει καθιερωθεί όσον αφορά τις αεροδιακομιδες; Μας ενοχλεί ο πιλότος που έχει αναλάβει επομου το μέγιστο αυτό έργο και θέλουμε 4 για να τον ξεκουράσουμε αντικαταστήσουμε ; Μας ενοχλεί το ότι α μπορούσε το αεροπλανάκι να είναι σε καλύτερη κατάσταση και να κάνει καλύτερη δουλειά ; Μήπως μας ενοχλεί ο τρόπος που μεταφέρεται από την κάνουλα που λέγετε τελεφερίκ στο αεροπλανάκι το πράσινο καύσιμο και πάμε να εξαλείψουμε τη γεωμετρία του πράγματος; να το κάνουμε ας πούμε μια ευθεία γραμμή ώστε να μην υπάρχουν παράπλευρες απώλειες ; Μήπως η ένταξη του στο ΕΚΑΒ γίνεται για να στοιχίζει η αεροδιακομιδη με το αεροπλανάκι 5 φορές πάνω από ότι στοιχίζει τώρα ; Η μήπως θέλουμε να εξαλείψουμε την ψηφοθηρική ικανότητα και πρωτοβουλία τον δημοτικών αρχόντων μέσο των αεροδιακομιδων (κλαίει η μάνα του πελε) ; Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι πως όταν ένα πράγμα και μ ια κατάσταση αφορά την ανθρώπινη ζωή τόσο άμεσα όσο αυτό το αεροπλανάκι τότε εφόσον το σύστημα δουλεύει και δουλευεί καλά έχωντας σώσει ουκ ολίγες ζωές τοτε δεν το πειράζεις δεν το σκαλίζεις και το προστατεύεις ….. και ας μπάζει που και που αέρα ! Ειναι κληρονομιά αυτων των παιδιών που μεγαλόνουν σήμερα στη Σαντορίνη . Ας την αφήσουμε και κατι καλό ωα παραλαβουν και αυτα….. ισώς είναι και το μόνο …..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *