ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ AEGEAN REBREATH – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2023

“Το ΔΛΤ Θήρας γιορτάζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με έμπρακτο τρόπο και ουσιαστικές δράσεις. 
Σας προσκαλούμε να γίνεται και εσείς συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι για την προστασία των θαλασσών μας και να συμμετέχετε ενεργά. Οι δράσεις υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών ξεκινούν το Σάββατο 3 Ιουνίου στο λιμανάκι της Βλυχάδας και θα διαρκέσουν όλο το Σαββατοκύριακο.
  Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, σε συνεργασία με την Aegean Rebreath και ομάδα 30 περίπου εθελοντών, θα βρίσκονται στο αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας για τις ετήσιες, διευρυμένες περιβαλλοντικές δράσεις προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 3 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή 4 Ιουνίου από τις 10: 00 έως τη 13:00, θα πραγματοποιηθούν υποβρύχιοι εθελοντικοί καθαρισμοί στο αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας και εκτενής χαρτογράφηση και εντοπισμός επιβαρυμένων ζωνών της περιοχής.
  Παράλληλα, το Σάββατο 3 Ιουνίου από τις 12:00 έως τις 19:00 θα υλοποιηθεί αποστολή ανέλκυσης εγκαταλελειμμένων διχτυών στα ανοιχτά της Θηρασιάς, εκτενής χαρτογράφηση και εντοπισμός επιβαρυμένων ζωνών της περιοχής κατάδυσης και απελευθέρωση ειδικά σχεδιασμένων οργάνων, στη μορφή σημαδούρας, τα οποία ταξιδεύουν με τα θαλάσσια ρεύματα και συλλέγουν δεδομένα θερμοκρασίας και βαρομετρικής πίεσης.
  Η μελέτη, η λειτουργία και η συλλογή δεδομένων γίνεται με τη συνεργασία και την καθοδήγηση του πανεπιστημίου Old Dominion University. Επιπρόσθετα, την Κυριακή 4 Ιουνίου από τις 11:00 έως τη 13:00 θα πραγματοποιεί δράση εκπαίδευσης για τους μαθητές, με θέμα «Ανάσα στους βυθούς!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *