ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

 

 

Ένας ξενοδόχος που είχε μετατρέψει σε “ροζ κατάλυμα” το ξενοδοχείο του, ένας μεσάζοντας που είχε παράνομο γραφείο και ιστοσελίδα όπου διαφήμιζε τις υπηρεσίες του και η σύζυγός του που αναλάμβανε τα διεκπεραιωτικά με τις διαθέσιμες κυρίες που ασκούσαν το αρχαιότερο επάγγελμα, συνελήφθησαν στη Σαντορίνη. Μαζί τους και ένα μέλος της συμμορίας που -παρά το οξύ πρόβλημα στέγης στο νησί- εξασφάλιζε τη διαμονή και ένας μεταφορέας, αρμόδιος για την επακριβή τήρηση των ραντεβού αλλά και την είσπραξη του αντιτίμου των στιγμών ευδαιμονίας, από τους πελάτες. Επίσης και τρεις εκδιδόμενες γυναίκες.

 

 

 

Η Ανακοίνωση της αστυνομίας

 

 

“Από την υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας εξαρθρώθηκε χθες, Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων, που δραστηριοποιείτο στο νησί της Θήρας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα, εκ των οποίων 5 μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 3 μέλη της οργάνωσης, που αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η οποία ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία για περιστατικό κλοπής, η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένα:

 

Το αρχηγικό μέλος, ήταν ιδιοκτήτης παράνομου γραφείου ερωτικών συνευρέσεων, το οποίο διαφημιζόταν μέσω ιστοσελίδας, ενώ είχε αναλάβει τον εντοπισμό και τη στρατολόγηση γυναικών, φωτογραφίες των οποίων αναρτούσε στην ιστοσελίδα, με ψευδώνυμο και τοποθεσία δραστηριοποίησης, έτερο μέλος και σύζυγος του αρχηγικού, κανόνιζε τις ερωτικές συνευρέσεις με τους υποψήφιους πελάτες – περιηγητές της ιστοσελίδας, καθορίζοντας τον τόπο και τον χρόνο της συνεύρεσης, καθώς και τη χρηματική αμοιβή, έτερο μέλος φρόντιζε για την εξασφάλιση διαμονής των εκδιδόμενων γυναικών, μελών της οργάνωσης επικοινωνώντας με τα ξενοδοχεία διαμονής τους, έτερο μέλος είχε τον ρόλο του μεταφορέα από και προς τα ερωτικά ραντεβού και πληρωνόταν από τον εκάστοτε πελάτη, έτερο μέλος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, παρείχε στις εκδιδόμενες γυναίκες δωμάτια για τις ερωτικές τους συνευρέσεις, ενώ στο κύκλωμα μετείχαν ως εκδιδόμενες, τρεις γυναίκες, με την αμοιβή για την ερωτική συνεύρεση να ποικίλει ανάλογα με τον τόπο, τον χρόνο και τις λοιπές παροχές.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.680 ευρώ και 205 λίρες Αγγλίας, 5 κινητά τηλέφωνα και σημειωματάριο στο οποίο αναγράφονταν ημέρες και ποσά από τα ραντεβού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *