ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ:ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΤΑ AIRBNB ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΗ ΠΑΡΟΥΣΕΣ

 

 

 

 

Ναι. Το είχα προβλέψει. Για άλλους όμως λόγους. Φορολογικούς και οικονομικούς. Και σε 2-3 χρόνια.  Μου προέκυψε Κορωνοϊός. Επιτάχυνε τις εξελίξεις και με πέταξε ,όξω, από τις προβλέψεις μου. Το AirBnB, δεν περπατάει. Και καλά, γι αυτούς, που νοίκιαζαν σε αναπληρωτές καθηγητές-δασκάλους, με τον ρητό όρο, ότι τον Ιούνιο, φεύγουν, από μέσα. Οι άλλοι;. Αυτοί που σε 90 μέρες, περίμεναν, να βγάλουν το εισόδημα μιας χρονιάς;.

 

Που εθελούσια, μετατρέπονταν σε καμαριέρηδες και μερεμετατζήδες, των όσων άφηναν πίσω, οι αρμπιενμπήδες;.  Τώρα ψάχνουν τη σιγουριά, του μόνιμου ενοικιαστή. Που δεν θα τους φωνάξει για μια χαλασμένη βρύση. Που θα αλλάζει και θα πλένει μόνος τα σεντόνια του. Που θα κάνει μικρομερεμέτια-μια πρίζα, ένα βαψιματάκι στο μπάνιο που ξέφτισε η μπογιά, από την υγρασία, και άλλα.

 

Αλλά, υπάρχει κι άλλο. Μαθαίνω-και ξέρετε, πως όταν μαθαίνω, μαθαίνω- πως ακόμα και μονάδες μικρών καταλυμάτων, διατίθενται για κατοικία. Αποτέλεσμα;. 40-50 άτομα, να συνωστίζονται σε έναν στενό χώρο. Να πηγαινοέρχονται, επειδή πρέπει να δουλέψουν. Να φιλοξενούν σε «καμαρούλα μια σταλιά» κι άλλους, συγγενείς ή φίλους.

 

«Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», δεν έλεγε εκείνος ο περίεργος τύπος, ο Ιπποκράτης;. (Το ή, έχει τη θέση του παρά, στην αρχαία γραμματεία).

 

Μήπως, να το δούμε αλλιώς, το πρόβλημα στέγη;. Και δεν θα κινδυνολογήσω, με την ενδεχόμενη απειλή, του συγχρωτισμού, τόσων ανθρώπων, σε τόσο μικρούς χώρους. Ούτε, καταγγελτικό, είναι το κείμενο.

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Σταθης λέει:

    Φίλε μου για να μαθαίνεις,δεν υπάρχει αρμπιενμπι αλλά βραχυχρόνια μίσθωση, επίσης μας προκύπτεις προφήτης μετά Χριστόν διότι άλλο πράγμα είναι να αποτυγχάνει κάτι οικονομικά κι άλλο για λόγους ασφαλείας και υγιειας.Αυτα προς το παρόν και το βλέπουμε το θέμα πάλι μετά την κρίση διότι βραχυχρόνια μίσθωση δεν είναι μόνο στη Σαντορίνη

    • Και προφανώς, ούτε με διαβάζετε, ούτε με ακούτε στο ραδιόφωνο. Πολύ καιρό πριν τα έλεγα. Αλλά ούτε την πρώτη παράγραφο του κειμένου δεν διαβάσατε. ΥΓ. Και την ορολογία, την ξέρω.

    • Ο/Η Γιάννης λέει:

      Στάθη προφανώς είσαι από αυτούς που σκέφτεσαι μόνο τη παρτι σου.. Airbnb ειναι η πλατφόρμα που σε βοηθάει και σού στέλνει το κόσμος,εσύ πρέπει να μαθαίνεις. Αυτος ειναι ο λόγος που εσύ και κάποια άλλα καλα παιδιά έχετε σε εκμετάλλευση το κόσμο… Προτιμάτε να μην έχετε καθηγητές για τα παιδιά σάς,ναι είναι κούτσουρα,να μην έχουμε γιατρούς και αστυνομικούς για να βγάζεις 10€ παραπάνω.. Προφανώς αν δεν υπήρχε το Airbnb δεν θα υπήρχαν και τα βραχυχρονι μίσθωση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *