Κοπή πίτας και απονομές διακρίσεων της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης

 

 

 

 

  “Η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης πραγματοποίησε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μπελλώνειου Πολιτιστικού Κέντρου στα Φηρά στις 21 Ιανουαρίου 2024  την κορυφαία εκδήλωσή της που περιελάμβανε τα εξής :

  • Κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας με τις ευλογίες του  Γενικού Αρχιερατικού Επίτροπου  πρωτοπρεσβύτερου π. Σιγάλα Νικόλαου  και του πατέρα Αντώνιου Νομικού.
  • Ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης στην οποία απηύθυνε  τις ευχές του σε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πολύτεκνοι της τοπικής Ένωσης .

 

 

 

Ζήτησε τη στήριξη του Σαντορινιού βουλευτή  στο κοινοβούλιο , της επάρχου Θήρας στην Περιφέρεια και του Δήμαρχου Θήρας  . Έκανε προτάσεις για μέτρα που μπορούν να κάνουν τη ζωή των πολύτεκνων οικογενειών καλύτερη όπως

1) μειωμένο εισιτήριο σε όλα τα μέσα μεταφοράς ακόμα και στα αεροπλάνα

2) μέτρα στήριξης των πολύτεκνων για την απόκτηση κατοικίας

3) σοβαρές φοροελαφρύνσεις  για  την απόκτηση αυτοκινήτου

4) ένα τουλάχιστον παιδί κάθε πολύτεκνης οικογένειας με τα απαραίτητα προσόντα να μπαίνει στο δημόσιο

5 )  δωρεάν μετακινήσεις με φύλλο πορείας για  τους πολύτεκνους φαντάρους

6) δημιουργία  Σχολών  γονέων

7) να συμπεριληφθούν οι πολύτεκνες οικογένειες ξανά στο πρόγραμμα του Υπουργείου Γεωργίας για διανομή τροφίμων , οπωροκηπευτικών κ .α.

8) επαναφορά των ελεύθερων μεταγραφών των πολύτεκνων γονέων και παιδιών

9) επαναφορά ισόβιας σύνταξης  10) μειωμένος ΕΜΦΙΑ.  Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι υπάρχουν και πολλά άλλα αιτήματα τα οποία έχει εκφράσει η ΑΣΠΕ πολλές φορές , χωρίς αποτέλεσμα . Στα θετικά η δημιουργία Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με Υπουργό την κ. Σοφία Ζαχαράκη

 

 

  • Χαιρετισμός από τον Βουλευτή Κυκλάδων κο Καφούρο Μάρκο  και  από όλους τους επίσημους που  έκαναν βραβεύσεις , Δήμαρχο , αντιδημάρχους  ,επικεφαλής συνδυασμών  , πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου  κλπ.    .
  •  Διαβάστηκαν χαιρετισμοί  : του αναπληρωτή υπουργού αθλητισμού και  Βουλευτή Κυκλάδων κου Ιωάννη Βρούτση  ,  της Βουλευτού  Κυκλάδων  κας Κατερίνας  Μονογυιού , του Βουλευτή Κυκλάδων κου Φίλιππου Φόρτωμα και του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κου Γεώργιου Λεονταρίτη  .

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι μαζί με την ευχαριστήρια επιστολή προς όλους για τις ευχές τους , από τους βουλευτές θα ζητηθεί κάθε χρόνο μαζί με τις ευχές τους να γράφουν τις ενέργειες που έχουν κάνει προς όφελος των πολυτέκνων  και για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους .

  • Απονομή επαίνων σε τέκνα πολύτεκνων οικογενειών που αρίστευσαν στα Γυμνάσια, Λύκεια,  και σε μαθητές και μαθήτριες που πέτυχαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση . Οι βραβευθέντες έλαβαν έπαινο και  συμβολικό χρηματικό.

 

Τα παιδιά που αρίστευσαν  ήταν:

Λειβαδάρου Δέσποινα του Βλασίου και της Αικατερίνης , Αργυρού Μαρία του Ευαγγέλου και Σπυριδούλας ,  Νομικού Νικολίνα του Νικολάου και της Άννας ,

Σπαθάρης Λουκάς του Δημητρίου και της Λυδίας , Αδαμίδης Νικόλαος του Γεωργίου και της Θεοδοσίας , Σπαθάρη Αννα-Μαρία του Δημητρίου και της Λυδίας , Διονυσοπούλου Αικατερίνη του Ευαγγέλου και της Μαρίας , Φύτρου Μιχαέλα του Ευαγγέλου και της Βαρβάρας ,  Νομικού Ευαγγελία του Νικολάου και της Άννας ,

Σπαθάρης Μαρίνος του Δημητρίου και της Λυδίας , Φέγγη Ελένη του Γεωργίου και της Πηνελόπης ,  Σιγάλα Άννα  του Αντωνίου και της Παρασκευής ,  Νομικού Ειρήνη – Χρυσοβαλάντο του Μηνά και της Μαρίας , Βασσάλου  Ευαγγελία του Ιωάννη και της Ανδριανής , Βασσάλου Αντωνία του Ιωάννη και της Ανδριανής , Κορωνιού Θεολογίνη του Ιωάννη και της Σπυριδούλας , Φουστέρη Ηλιού του Γεωργίου και της Μαρίας .

 

Τα παιδιά που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν:

Νομικού Ευαγγελία του Νικολάου και της Άννας ,   Σιγάλα Άννα  του Αντωνίου και της Παρασκευής ,  Σιγάλα Μαρία – Χριστίνα του Στυλιανού και της Βέρας , Σπαθάρης Μαρίνος του Δημητρίου και της Λυδίας , Τσαβδαρίδη Θεοδώρα του Αντωνίου και της Συμεώνη , Φέγγη Ελένη του Γεωργίου και της Πηνελόπης , Παπαδοπούλου Αικατερίνη του Στέφανου και της Αγγελικής , Φύτρου Ζαμπέλα του Αντωνίου και της Στυλιανής , Καφούρος Ιωάννης του Εμμανουήλ και της Ξένιας .

 

Βραβεύτηκαν οι νέες πολύτεκνες μητέρες

Αληφραγκή Εργίνα του Επιφανίου , σύζυγος Αλεφραγκή Μηνά , Τσαμαντιώτη Θεοδώρα του Σταύρου , σύζυγος Δαρζέντα Νικόλαου , Καραμολέγκου Ειρήνη του Ιωάννη , σύζυγος Βάιλα Ιωάννη , Πρέκα Φανερωμένη του Ευαγγέλου , σύζυγος Δρόσου Κωνσταντίνου , Κίροβα Κάτια του Νικολάι , σύζυγος Λυγνού Ευάγγελου .

 

Απονομή τιμητικών διακρίσεων

1)  Στον κο Βαρβαρήγο Νικόλαο για την πολυετή προσφορά του ως πρωτοψάλτης στο ιερό αναλόγιο της Μητροπόλεως Θήρας

2)  Στον κο Μαρκοζάννε Ευτύχιο για την προσφορά του ως διευθυντή στη σχολή βυζαντινής μουσικής και τα αναλόγια της Ι.Μ. Θήρας

3)  Στον κο Ζώρζο Μάκη για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας , με πολυποίκιλες εκδηλώσεις

4)  Στον κο Κατσίπη Λάμπρο για την προσφορά του στα ειδικά σχολεία και στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

5)  Στην Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης για την κοινωνική της δράση και την προσφορά της στον πάσχοντα συνάνθρωπο

6)  Στην κα Μπαμπλούδη Περιστέρα  για την προσφορά της στην εκπαίδευση και τον κύριο ρόλο της στη δημιουργία των μαθητικών περιοδικών ¨Μολύβια ¨

7) στη γιατρό  κα Ορφανάκη Γεωργία για τη συνεχή και ακούραστη προσφορά της στους νεφροπαθείς της Σαντορίνης  και 8) στην υπάλληλο  μας κα Κατσίπη Μαρουλία για την πολυετή προσφορά της στην Ε.Π.Σ και την αγάπη της στους πολύτεκνους και στους νεφροπαθείς .

  • Ετήσια γενική συνέλευση , απολογισμός για το έτος 2023, ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τους πολύτεκνους ,προγραμματισμός δραστηριοτήτων για τη νέα χρονιά.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά πλούσιων δώρων σε όλα τα παιδιά των  πολύτεκνων οικογενειών “.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *