ΚΚΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΤΟ “ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ” ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

 

 

  «Η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ ξεκίνησε μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων πάνω σε θέματα της επικαιρότητας. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 8/2/20 στα γραφεία της στο Καμάρι με θέμα το νέο (αντι)ασφαλιστικό νόμο που προωθεί κυβέρνηση ως ένα ακόμα βήμα στην διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Θα ακολουθήσουν συζητήσεις με θέμα την Τοπική και Περιφερειακή διοίκηση, την εξωτερική πολιτική/ συμφωνία για τις νατοϊκές βάσεις.

 

Αρχικά, έγινε παρουσίαση των βασικών σημείων του νομοσχεδίου και αποκαλύφθηκε ότι ο «νόμος Βρούτση» δεν βελτιώνει τίποτε για τους εργαζόμενους, δεν καταργεί κανένα από τα αντι-ασφαλιστικά μέτρα του προηγούμενου «νόμου Κατρούγκαλου» και των νόμων όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) από τη δεκαετία του 1990 που άρχισε η συστηματική επίθεση του αστικού κράτους απέναντι στις κατακτήσεις των εργαζομένων για την κοινωνική ασφάλιση μέχρι και σήμερα.

 

 

Βασικοί στόχοι και αυτού του νομοσχεδίου είναι

 

  • να διαμορφώνεται η «εθνική σύνταξη» σε επίπεδα πείνας των 340-380 ευρώ,

 

  • να αποτελούν οι εισφορές των εργαζομένων για την κοινωνική ασφάλιση διαθέσιμο χρήμα για την κερδοσκοπία των (ιδιωτικών και δημόσιων) ασφαλιστικών εταιριών σε επενδύσεις (χρηματιστήριο κλπ) και

 

  • να στρέψει τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση με την ταυτόχρονη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας που καλύπτουν οι ασφαλιστικές εισφορές. Από τη συζήτηση αναδείχθηκε η ζωτική αναγκαιότητα να οργανώσουν οι εργαζόμενοι την αντεπίθεσή τους μέσα από τα σωματεία τους ώστε να αποτρέψουν τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την καταστροφή του πλέγματος προστασίας των εργαζομένων και των οικογενειών τους από το μεγάλο κεφάλαιο και το κράτος που το υπηρετεί. Τέλος, έγινε η κλήρωση στο πλαίσιο της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ και η κοπή της πίτας για το 2020».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *