ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΙΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

 

 

«Ερώτηση για τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος δεκαπέντε υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερολιμένα Θήρας, κατέθεσαν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

 

 

Παραθέτουμε την Ερώτηση: «Στον Αερολιμένα της Θήρας, το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντιμετώπιζε προβλήματα με την άσχημη κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς και με τους χώρους παραμονής και διαμονής των πυροσβεστών. Μεγάλος αριθμός από αυτούς διαβιεί στις εγκαταστάσεις του Αερολιμένα, διότι υπάρχουν δυσκολίες εξεύρεσης κατοικίας και το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο. Το ΚΚΕ κατέθεσε την Ερώτηση 1999/19-11-2019 και την Επίκαιρη Ερώτηση 322/12/12/2019, σχετικά με τα προβλήματα του προσωπικού.

 

Η κυβέρνηση στις απαντήσεις της αναγνώρισε ότι για τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, που υποχρεώνονται να ζουν και να εργάζονται επί 2,5 έτη, σε ετοιμόρροπες κτιριακές εγκαταστάσεις, είναι ευθύνη της εταιρείας “Fraport”. Επίσης, μετά τις παρεμβάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κατεδαφίστηκαν οι υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις και η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αερολιμένα μεταστεγάστηκε σε κοντέινερ. Η κυβέρνηση, αντί να ασκήσει κάθε επιβαλλόμενο μέτρο για την απαράδεκτη κατάσταση των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα, προχώρησε στην πειθαρχική δίωξη, σε βάρος δεκαπέντε υπαλλήλων του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει η άδικη και καταχρηστική πειθαρχική δίωξη σε βάρος των δεκαπέντε υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερολιμένα Θήρας; Τι πρόσθετα μέτρα σκέφτεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση για τη βελτίωση των συνθηκών υπηρεσίας και διαμονής των πυροσβεστών στον Αερολιμένα Θήρας;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *