ΚΚΕ: “Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

 

“Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καν να συζητηθεί, η τροπολογία του ΚΚΕ για την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά. Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γ. Δραγασάκης, και η υφυπουργός Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου, δεν έκαναν καμία αναφορά στην τροπολογία, παρά το γεγονός ότι προκλήθηκαν από τους βουλευτές του ΚΚΕ. Στο ίδιο μήκος κύματος, ΝΔ, ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) και όλα τα αστικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης παρότι παρίσταναν ότι “έχουν βγει στα κάγκελα” για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, έκαναν γαργάρα την τροπολογία του ΚΚΕ, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της υποκρισίας τους.

Δεν είναι όμως μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει στην πλήρη εφαρμογή όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που προβλέπουν τα μνημόνια, δεν είναι μόνο η κοροϊδία του μεταφορικού ισοδύναμου, είναι  και το θράσος με το οποίο προσπαθούν για ακόμα μια φορά να “ξεγελάσουν” τους νησιώτες.Την ίδια μέρα που η κυβέρνηση απέρριπτε την τροπολογία του ΚΚΕ ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος επιχειρηματολογούσε για την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, προτείνοντας στην κυβέρνηση του να υιοθετήσει την πρόταση: “Η κυβέρνηση στις νέες συνθήκες της μεταμνημονιακής εποχής διεκδικεί νέους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για όλη τη νησιωτική Ελλάδα, όχι μόνο για το Αιγαίο, αλλά και για τα νησιά του Ιονίου και για τα υπόλοιπα νησιά, στις Σποράδες, τον Σαρωνικό κλπ. σε εναρμόνιση με το ΦΠΑ που υπάρχει σε άλλες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης…”.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να αποκρούσουν την κοροϊδία, να ορθώσουν ανάστημα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, να συμπορευτούν με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, απέναντι στην υποταγή και τη συναίνεση, για μια οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας προς όφελος του λαού”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *