«ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ Η ΜΥΚΟΝΟΣ»

350.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ  ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΕΓΗΣ

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς, αποδεικνύει πως όταν η Αυτοδιοίκηση θέλει, μπορεί.

Σημείωση Santonews: Πολλά πράγματα δεν είναι τυχαία. Είναι όμως απλά. Η Μύκονος και η Σαντορίνη, έχουν έλλειμμα αξιοπρεπούς ή απλώς βασικής στέγης για Δημοσίους Υπαλλήλους (γιατροί, Νοσοκόμοι, δάσκαλοι, καθηγητές, δημόσιες δυνάμεις, δημόσιοι υπάλληλοι γενικά). Το εύκολο, που ακολουθεί ο Δήμος Θήρας, είναι τα έγγραφα διαμαρτυρίας ή εκείνο το φαιδρό και υποτιμητικό «υιοθετήστε έναν αναπληρωτή» (λες και επρόκειτο για αδέσποτο ζωάκι). Το υπεύθυνο και επώδυνο, είναι αυτό που κάνει ο Δήμος Μυκόνου. Μια επιδότηση, προς όλους όσους θα στελεχώσουν το Δημόσιο τομέα. Άρα την εύρυθμη λειτουργία μιας κοινωνίας.  Η Μύκονος, επιδίωξε την θεσμοθέτηση του δικαιώματος αυτού (προσοχή: όχι υποχρέωσης) και το έπραξε. Η φτωχούλα Σαντορίνη (με τα 17-18 εκατομμύρια ευρώ στο τραπεζικό τέλμα) κλαυθμηρίζει, κλαψουρίζει, εκτοξεύει φιλιππικούς εναντίον του ανάλγητου κράτους, εξαπολύει οργίλα έγγραφα,  και μετά… αλλάζει πλευρό.

  Και εν τω μεταξύ καταφτάνουν προκάτ σπιτάκια ή και κοντέινερ, που ανεβαίνουν την οφιοειδή διαδρομή του Αθηνιού, απειλώντας με το δηλητηριώδες φιδίσιο δήγμα τους να τραυματίσουν κι άλλο το νησί. Καλό ύπνο και προσέξτε: ανατομικό μαξιλάρι. Από αυτά που είναι γεμάτα ευρώ.

 

Και προσέξτε επίσης: Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, είναι ΟΜΟΦΩΝΗ.

 

 

«350.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

 

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, εγκρίθηκε η εισήγηση του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά για την ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο νησί, ύψους 350.000 ευρώ ετησίως – Ο Δήμος Μυκόνου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που εφαρμόζει το νόμο ενίσχυσης των δημοσίων λειτουργών υπό μορφή επιδόματος.

 

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά στην αναγκαιότητα παροχής δωρεάν σίτισης και κατάλληλου καταλύματος διαμονής στους δικαιούχους ιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ε.Κ.Α.Β. και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί της Μυκόνου ή την αναγκαιότητα χορήγησης στους ως άνω δικαιούχους εφάπαξ χρηματικού ποσού ως βοήθημα.

Το ποσό των 350.000 ευρώ έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου Μυκόνου για το οικονομικό έτος 2018 και καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από δημοτικούς πόρους, υποκαθιστώντας κατά αυτόν τον τρόπο το Κεντρικό Κράτος. Ο Δήμος προχωράει στη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση ορισμένων υπαλλήλων και στη χορήγηση επιδόματος στους υπολοίπους.

Υπενθυμίζεται, ότι η δυνατότητα παροχής ενίσχυσης δημόσιων λειτουργών που υπηρετούν σε μικρούς νησιωτικούς ή ορεινούς δήμους της χώρας, αποτελεί σήμερα νόμο του Κράτους, ο οποίος προήλθε ύστερα από σχετική εισήγηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής Μυκόνου.

Ενώ ήδη από το 2015, ο Δήμος Μυκόνου επιδοτεί συστηματικά τους Ιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου δήλωσε σχετικώς:

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, όχι μόνο για τη Μύκονο, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, ουσιαστικά αναγνωρίζουμε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι δημόσιοι λειτουργοί που εργάζονται στο νησί μας, στηρίζουμε έμπρακτα αυτούς και τις οικογένειές τους και καλύπτουμε ακόμα ένα από τα πολλά κενά του Κεντρικού Κράτους.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύουμε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μέσω της χρηστής διοίκησης, συνδράμει καθοριστικά και στην επίλυση προβλημάτων που δεν εμπίπτουν στο νομικά κατοχυρωμένο ρόλο και σκοπό της.

Η Μύκονος σήμερα δίνει το καλό παράδειγμα και δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης, ιδίως στα χρόνια της κρίσης.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου που υπερψήφισε ομόφωνα την εν λόγω εισήγηση, καθώς για ακόμη μια φορά αποδείξαμε ότι στα δύσκολα και στα σημαντικά είμαστε όλοι ενωμένοι σα μια γροθιά!

Επόμενος στόχος η επέκταση του επιδόματος και στους δημοτικούς μας υπαλλήλους, χάρη στους οποίους έχουμε τους πόρους να ενισχύσουμε όλους τους κρατικούς υπαλλήλους.

Συνεχίζουμε…» .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *