Η ΣΙΦΝΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΤΣΗ

ΕΙΧΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

 
ΣΙΦΝΟΣ_ΤΕΤΣΗΣΤο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σίφνου, αφού συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, ύστερα από την υπ’ αρ. πρωτ. 718/7.3.2016 πρόσκληση του Προέδρου του, που εστάλη λόγω της θλιβερής είδησης του θανάτου του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΤΣΗ, του Ακαδημαϊκού και κορυφαίου ζωγράφου που υπηρέτησε την ελληνική τέχνη και τον ελληνικό πολιτισμό, που με τα χρώματα της παλέτας του μάγευε τα μάτια και φώτιζε την ψυχή μας, που ανακάλυψε τη Σίφνο πολύ πριν γίνει δημοφιλής προορισμός, την αγάπησε ως δεύτερη πατρίδα του, τη βίωσε και την ανέδειξε με τα μοναδικά έργα του, αιχμαλωτίζοντας το φως και το χρώμα της, του ανθρώπου που διακρινόταν για την απλότητα, την προσήνεια και την καλοσύνη και που ο Δήμος Σίφνου, σε αναγνώριση του έργου, της προσωπικότητας, της εν γένει συμβολής του στον πολιτισμό και στην παιδεία αλλά και της βιωματικής του σχέσης με το νησί μας, ανακήρυξε το 2008 επίτιμο δημότη Σίφνου,

 

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α:

 

 

Σε ένδειξη πένθους και οδύνης για τη βαρύτατη απώλεια και διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Σιφνιών που είχαν την εξαιρετική τύχη να τον γνωρίσουν και να τον αγαπήσουν:
1) Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, των Τοπικών Συμβουλίων και όλων των δημοτών στους οικείους του.

2) Να παραστούν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου στην κηδεία του, να αναρτηθούν επί τρεις μέρες (από τη Δευτέρα 7 έως και την Τετάρτη 9 Μαρτίου) μεσίστια οι σημαίες στο Δημαρχείο, στα δημοτικά καταστήματα της Απολλωνίας και του Αρτεμώνα καθώς και στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου” και να σημάνουν νεκρώσιμα όλοι οι ενοριακοί ναοί της Σίφνου κατά τη διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας καθώς και την ώρα της ταφής του στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
3) Να αποδοθεί το όνομά του σε οδό στον οικισμό του Κάτω Πεταλιού, όπου βρίσκεται η εξοχική του κατοικία.
4) Να θεσμοθετηθούν στη μνήμη του εκλιπόντος, με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας, ετήσιες εικαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά της Σίφνου.
5) Αντί στεφάνου να διατεθεί, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας, το ποσό των τριακοσίων ευρώ (300,00€) στο Κουλούρειο Νοσοκομείο «Παναγία Φανερωμένη» της Ύδρας.

6) Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα σε σιφναϊκές, κυκλαδικές -έντυπες και ηλεκτρονικές- εφημερίδες, σε τοπικές εφημερίδες της ιδιαίτερης πατρίδας του καθώς και σε εφημερίδα του αθηναϊκού τύπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *