H «ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ» ΣΤΟ 11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

 

 

“Η Εστία Πύργου συμμετείχε για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ν.Τσελεμεντές στη Σίφνο από 7 έως 9 Σεπτεμβρίου 2017. Το φεστιβάλ γίνεται χρόνο με το χρόνο καλύτερο από κάθε άποψη. Αυτό οφείλεται κατά τη γνώμη μας στην αγάπη για τον τόπο τους και το μεράκι του πολιτιστικού συλλόγου Σίφνου, στην ακούραστη Πρόεδρό του Μαρία Ναδάλη, στην εθελοντική προσφορά όλων των Σιφνιών αλλά και την συμπαράσταση των τοπικών αρχών. Οι συμμετοχές στο φεστιβάλ κάθε χρόνο αυξάνονται, η οργάνωση βελτιώνεται και τα δρώμενα του φεστιβάλ εμπλουτίζονται ώστε το τριήμερο να μην είναι αρκετό!

Θερμές ευχαριστίες στον πολιτιστικό σύλλογο Σίφνου και όλους τους διοργανωτές για την ζεστή υποδοχή από την πρώτη μέρα με παραδοσιακά εδέσματα στο πανηγυρόσπιτο του Αγ. Αντωνίου, την υπέροχη φιλοξενία και την εγκάρδια αντιμετώπιση όλων των ομάδων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ!.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους συμμετείχαν στην ομάδα της Εστίας Πύργου που εκπροσώπησε την Σαντορίνη: τους μουσικούς Κυριάκο Πρέκα, λαούτο, Αντώνη Πρέκα, βιολί, Κωνσταντίνα Γιαννίτση, σαντούρι, την Αρτεμία Δεναξά και τη χορευτική ομάδα παιδιών του συλλόγου, τον Λευτέρη Ξαγοράρη που παρουσίασε την παραδοσιακή συνταγή των ντοματοκεφτέδων και μαγείρεψε δύο καζάνια φάβα, και τα μέλη του συλλόγου που βοήθησαν στην προετοιμασία και παρουσίαση στο περίπτερο της Σαντορίνης.

Η παρουσία μας στο φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμβολή των χορηγών: της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων που μας προμήθευσε το κρασί (λευκό και βισάντο), τη φάβα που μαγειρέψαμε, ντοματοπελτέ και κάπαρη που προσφέραμε στο περίπτερο. Ο σύλλογος μας διαφήμισε τα θηραϊκά προϊόντα στους χιλιάδες επισκέπτες της εκδήλωσης που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και προτίμηση για το κρασί και τα προϊόντα του νησιού μας. Ευχαριστούμε πολύ τον Νεκτάριο Φύτρο του εστιατορίου Καλλίστη στον Πύργο που προσέφερε δωρεάν στο σύλλογο 900 ντοματοκεφτέδες που κεράσαμε την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ και έγιναν ανάρπαστοι! Ευχαριστούμε επίσης τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γιώργο Δαρζέντα που μας προμήθευσε 600 μελιτίνια που προσφέρθηκαν την τρίτη ημέρα.

Κάνοντας έναν απολογισμό στην φετινή συμμετοχή του συλλόγου στο φεστιβάλ και έχοντας αποκτήσει μια σχετική εμπειρία από τη συμμετοχή των άλλων νησιών, θα ευχόμασταν του χρόνου, όποιος σύλλογος εκπροσωπήσει την Σαντορίνη, να έχει μεγαλύτερη υποστήριξη και συμμετοχή από τα μέλη του και τους εθελοντές”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *