ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ, ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΩΡΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ

 

 

” Άμεσος κίνδυνος απώλειας ζωής στη Φολέγανδρο λόγω καθυστέρησης διακομιδής

Σε άμεσο κίνδυνο τέθηκε η ζωή μιας γυναίκας στη Φολέγανδρο λόγω πολύωρης καθυστέρησης της αεροδιακομιδής της.

 

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 8 Ιουλίου η συγκεκριμένη γυναίκα, κάτοικος Φολεγάνδρου, υπέστη σοβαρό ατύχημα μέσα στο σπίτι της. Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο που διακομίστηκε στις 10 π.μ., η αγροτική γιατρός διαπίστωσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κάλεσε άμεσα το κέντρο του ΕΚΑΒ, ζητώντας την άμεση αεροδιακομιδή της λόγω του σοβαρού τραυματισμού της. Δυστυχώς το ελικόπτερο έφτασε στο νησί με πολύωρη καθυστέρηση αργά το απόγευμα, με αποτέλεσμα να τεθεί η ζωή της σε άμεσο κίνδυνο.

 

  Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται καθυστερήσεις στις αεροδιακομιδές, που έχουν επείγοντα χαρακτήρα και μάλιστα σε μικρό νησί.

Επειδή είμαστε στο μέσο μιας τουριστικής περιόδου, με αυξημένες πιθανότητες περιστατικών λόγω και της πληθώρας του κόσμου που κατακλύζει τα νησιά μας.

Επειδή τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και οι τουρίστες – επισκέπτες, πρέπει να νοιώθουν και να είναι ασφαλείς, πόσο μάλλον όταν βρίσκονται σε απομεμακρυσμένα νησιά.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1) Γιατί υπήρξε τόση μεγάλη καθυστέρηση στη διακομιδή του συγκεκριμένου περιστατικού, με αποτέλεσμα να τεθεί σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή της άτυχης γυναίκας;

2) Τι μέτρα πρόκειται να λάβει, για να διασφαλιστούν οι συνθήκες ταχύτατης μεταφοράς, έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν και στο μέλλον οι ανθρώπινες ζωές;

3) Θα υπάρξουν επιτέλους μέτρα στήριξης των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων των μικρών νησιών, με άμεση στελέχωση τους με τουλάχιστον ένα γιατρό ειδικότητας, αλλά και το αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό;”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *