ΓΙΑ ΤΙΣ ….ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Σ. ΚΙΤΣΟΥ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΔΔΗΕ

 

 

 

 

 

“Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται στο νησί μας από τον ΔΕΔΔΗΕ συνεχείς προγραμματισμένες, αλλά και απρογραμμάτιστες διακοπές ρεύματος. Αυτό έχει ως συνέπεια οι Δημότες μας να αναγκάζονται να διακόπτουν τις εργασίες τους, οι οποίες ιδιαιτέρως το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι εντατικές, λόγω της προετοιμασίας για την έναρξη της τουριστικής περιόδου, υπό αντίξοες μάλιστα συνθήκες λόγω κορωνοϊού. Οι εν λόγω διακοπές επίσης δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε ευπαθείς ομάδες του νησιού μας, όπως νεφροπαθείς, άτομα που χρειάζονται παροχή οξυγόνου κ.λ.π.

 

 

Επιπλέον τα παράπονα που φτάνουν στο Δήμο Θήρας για κατεστραμμένες ηλεκτρικές συσκευές και μηχανήματα, λόγω των απρογραμμάτιστων διακοπών ηλεκτροδότησης, είναι πάρα πολλά και απολύτως λογικά.

 

 

Γνωρίζοντας ότι από την προηγούμενη χρονιά ο ΔΕΔΔΗΕ εκτελούσε στο νησί εργασίες συντήρησης δικτύου, αλλά και σύνδεσης νέων παροχών, θέλουμε να μας ενημερώσετε σε τι αφορούν οι εργασίες που συνεχίζετε να πραγματοποιείτε και να μας δώσετε χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους.

 

 

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι η εξυπηρέτηση πελατών, μέσω του αριθμού 11500, δεν είναι χρηστική. Σε περίπτωση βλάβης, ο καλών στο 11500 πρέπει να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο, αναγκάζεται να αναμένει πολύ στη γραμμή, να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με την περιοχή της βλάβης, με ενδεχόμενο να μην εξυπηρετηθεί στο τέλος. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η διαδικασία είναι αφενός χρονοβόρα, αφετέρου συνεπάγεται επιπλέον κόστος για τον καταναλωτή, αφού η κλίση υπόκειται σε χρέωση.

 

 

Τέλος, ο Δήμος Θήρας αιτείται έναν αριθμό τηλεφώνου άμεσης εξυπηρέτησης, για να μπορούμε κι εμείς με τη σειρά μας να ενημερωνόμαστε άμεσα και να απαντάμε στα ερωτήματα των Δημοτών του νησιού μας, η υπομονή των οποίων έχει εξαντληθεί.

Με εκτίμηση,

Σοφία Κίτσου

Αντιδήμαρχος Θήρας”

 

 

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ

 

 

“Αξιότιμη Αντιδήμαρχε Θήρας, κυρία Κίτσου

 

Με την ευκαιρία της ανοικτής σας επιστολής προς την εταιρεία μας, κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις δραστηριότητες μας στη νήσο Θήρα και ειδικότερα να επισημάνουμε τα εξής:

  • Τα τελευταία έτη, λόγω της συνεχούς και αλματώδους ανάπτυξης του νησιού, ο ΔΕΔΔΗΕ έχοντας πάντα ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όσον αφορά την κάλυψη των αυξανομένων απαιτήσεων ηλεκτροδότησης, καθώς επίσης και την συνεχή βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας προς τους καταναλωτές, έχει προβεί σε μεγάλες επενδύσεις στο Δίκτυο ηλεκτροδότησης, οι οποίες περιλαμβάνουν κατασκευές νέων Δικτύων για την ικανοποίηση αιτημάτων ηλεκτροδότησης, αισθητικές αναβαθμίσεις και συντηρήσεις-βελτιώσεις των ήδη εγκατεστημένων. Στα πλαίσια αυτά, από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, συνεργεία μας εργάζονται πυρετωδώς και μάλιστα εν μέσω απρόβλεπτων καταστάσεων που προέκυψαν εξαιτίας της εμφάνισης του Covid 19, για την κατασκευή της νέας γραμμής τροφοδότησης της Οίας, ούτως ώστε οι εγκαταστάσεις μας να έχουν την απαιτούμενη επάρκεια πριν από την έναρξη της Θερινής περιόδου. Με τον τρόπο αυτό είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε επιτυχώς στις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις της περιοχής.
  • Κατά την διάρκεια των ως άνω περιγραφόμενων εργασιών, ήταν απαραίτητη η διακοπή της ηλεκτροδότησης περιοχών του νησιού, ώστε να καταστεί εφικτή η σύνδεση των νέων τμημάτων στο υπάρχον δίκτυο. Οι προγραμματισμένες διακοπές πραγματοποιήθηκαν με την λιγότερη δυνατή όχληση των καταναλωτών, σε συνεργασία με όλους τους φορείς και πάντα με έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων. Να έχετε υπόψη σας ότι οι προγραμματισμένες διακοπές λόγω εργασιών, δημοσιεύονται τόσο σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 48 ώρες πριν την πραγματοποίηση τους, όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας www.deddie.gr. Οι εργασίες μας αυτές ολοκληρώνονται εντός της τελευταίας εβδομάδας του Μαΐου.
  • Ανεξάρτητα από τα παραπάνω όμως, όπως αντιλαμβάνεσθε, δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί εντελώς κάποια απρόβλεπτη διακοπή – βλάβη στο Ηλεκτρικό σύστημα του νησιού στο σύνολό του. Όπως προκύπτει από τα αρχεία βλαβών της Πρακτορείου Θήρας οι βλάβες είναι μεμονωμένες σε υποσταθμούς ΧΤ και σίγουρα όχι εκτός των συνηθισμένων περιπτώσεων που αντιμετωπίζονται στα δίκτυα διανομής. Σχετικά με τα παράπονα αναφορικά με βλάβες συσκευών σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχουν καταχωρημένες αιτήσεις αποζημιώσεων στο αρχείο του Πρακτορείου.
  • Όσον αφορά την αναγγελία των βλαβών στο τηλ. κέντρο 11500, εναλλακτικά για την αποφυγή πρόσθετης οικονομικής επιβάρυνσης, το κοινό μπορεί να καλεί στο δεκαψήφιο αριθμό 2111900500. Επιπλέον για την καλύτερη εξυπηρέτηση, διατίθεται διαδικτυακή εφαρμογή για την δήλωση βλαβών, (https://apps.deddie.gr/PowerCutReportWebapp/index.html) μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν, επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο του ΔΕΔΔΗΕ είτε μέσω προσωπικού υπολογιστή, είτε μέσω κινητής συσκευής (smartphone, tablet), να δηλώνουν περιστατικά που αφορούν προβλήματα στην ηλεκτροδότησή τους. Η χρήση της εφαρμογής αυτής δεν επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση στο χρήστη.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

 

Με εκτίμηση

 

Νικόλαος Ραγκούσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *