«ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ  ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ ΒΡΑΧΟ ΣΟΥ»

ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑΣ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ

 

 

 

 

Καμάρι

«Η Αφορμή ένα αληθινό και σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε για το Καμάρι μας

Τι όμορφη λέξη αντηχεί στα αυτιά μου κάθε φορά που σε προσφωνούν! Καμάρι μου στενά συνδεδεμένο με την ψυχή ενός Έλληνα αυτή η λέξη! Άραγε έτσι ένοιωσαν όσοι αντίκρισαν την όψη σου; Σε ξέρω λίγο, μετρώ απλά σεζόν στην παλάμη του ενός χεριού μου και σε ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή, διαγράφοντας από μέσα μου κάθε βρωμιά αυτού του σάπιου τόπου που ονομάζεται Σαντορίνη. Άραγε το όνομα που τόσο σου ταιριάζει πάρθηκε από την φιλοξενία και την ασφάλεια που προσέφερες στους τότε σεισμοπαθείς του τόπου σου; Με πόση αρμονία τους έκαμες δικούς σου, σώμα από το σώμα σου πνοή απ’ την πνοή σου και μετά από τόση ελευθερία σου ξεπούλησαν και το οξυγόνο σου! Δεν συμπονώ τους Καμαριώτες είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για αυτό το αποτέλεσμα.

 

Δεν ενστερνίζομαι τους τουρίστες συνεχίζουν να τρέφουν μια άπληστη τουριστική ατραξιόν. Μόνο εσένα πονώ Καμάρι μου που σε άφησαν στην τύχη σου, ώστε να κερδίσουν κάτι παραπάνω οι τελευταίοι αγράμματοι εκθέτες «ψυχών». Το πλήρωμα του χρόνου όμως δεν αργεί, ήδη κάνει δειλά την εμφάνιση του μέσα από την ποιότητα των τουριστών που καταφτάνουν στο νησί.

Η ‘’θαλασσινή αύρα’’ με το ‘’τουριστικό μελτέμι’’ θα πάρουν την αλλοτινή σου θωριά πίσω, ελπίζοντας να μην είναι αργά. Όχι για αυτούς που σε εκμεταλλεύτηκαν αλλά για αυτούς που σε ερωτευθήκαν και ονειρεύτηκαν στον βράχο σου, την ιστορία και την αίγλη σου, καθώς ανηφορίζεις στο πετρόχτιστο δρόμο για την Αρχαία θήρα!

Με εκτίμηση μια Τουριστική υπάλληλος του νησιού που είχε την τύχη να σε γνωρίσει, να διαμένει μαζί σου και την ατυχία να μένει ανήμπορη την δύση σου!

Το ΚΑΜΑΡΙ του νησιού…Το ΚΑΜΑΡΙ της καρδίας μας!».

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Δημητρης λέει:

    ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ….ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟΣ ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΣ ΔΩΞΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ ΝΑ ΠΙΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΟΜΟΡΦΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ .ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΙ ΟΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΣ ΦΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΥΡΕΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΠΑΡΕΤΗΣΟΥ ΦΥΓΕ ΓΙΑΤΙ Η ΑΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ …ΥΓ.ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ ΠΙΣΩ ΣΟΥ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *