ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΝΩΣΗ

 

 

 

Μιχάλης Φυτίκας. Πρόεδρος ΙΜΠΗΣ

Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) διοργανώνει την Ετήσια Ενημερωτική Εκδήλωση για το Ηφαίστειο το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 19:00 μμ στο Ίδρυμα Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια στα Φηρά.

Οι κύριες ομιλίες της εκδήλωσης θα είναι:

1. Ο ρόλος των ηφαιστείων στην εξέλιξη του ανθρώπου, Γιώργος Βουγιουκαλάκης (Δρ. Ηφαιστειολογίας, ΙΓΜΕ, Συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΜΠΗΣ).

  1. Η παρακολούθηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης: Μαθήματα από το παρελθόν και προοπτικές για το μέλλον, Κων/νος Παπαζάχος (Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γενικός Γραμματέας του ΙΜΠΗΣ).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Θήρας με τίτλο: «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ, ΤΟ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» και στόχο έχει να ενημερώσει την κοινωνία της Σαντορίνης για την τρέχουσα κατάσταση και εξέλιξη του ηφαιστείου, αλλά και τη σχέση του ηφαιστείου με το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία του νησιού μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, ώρες 09.30 – 14.00 (αναχώρηση από το λιμάνι του Αθηνιού) η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. σε συνεργασία με το ΙΜΠΗΣ, διοργανώνουν ανοιχτή περιήγηση με σκάφος στην καλντέρα της Σαντορίνης και ξενάγηση στο Ηφαίστειο από το επιστημονικό προσωπικό του ΙΜΠΗΣ. Η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη και οι συμμετοχές έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Χρήσιμες πληροφορίες για την περιήγηση στο Ηφαίστειο:

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν κατάλληλα παπούτσια για την ανάβαση στο Ηφαίστειο, να έχουν μαζί τους καπέλο, αντηλιακή προστασία, νερό και σνακ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *