Επιστολή της Προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών για το Νοσοκομείο

 

 

 

“Απάντηση επί προσωπικού.

 

Κυρίες και Κύριοι,

Σας στέλνω αυτή την επιστολή και θα ήθελα να διαβαστεί στις ειδήσεις ή στις εκπομπές σας, απαντώντας στην συνέντευξη της Διοικήτριας του Γ Ν Θήρας την οποία έδωσε χθες στο κανάλι σας και αναφέρθηκε σε εμένα προσωπικά. Μη σεβόμενη καν το πένθος μου που χάσαμε το γιό μας την Κυριακή, 37 χρονών παλικάρι με ένα μικρό παιδάκι ούτε  δύο ετών δεν είναι,  και μην μου πείτε ότι πιθανόν να μην το ήξερε γιατί παρακολουθεί όλες τις αναρτήσεις μου και συζητείται η απώλειά μας σε όλο το νοσοκομείο.

Αμέσως  ακούγοντας την συνέντευξή της επικοινώνησα με το κανάλι για να ζητήσω τηλεφωνική παρέμβαση, το τηλέφωνο το σήκωσε η κυρία Σαββίδου και μου είπε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί η διοικήτρια κάνει απολογισμό, επέμενα στο να παρέμβω και μου είπε ότι ο κύριος Μυτιληναίος είπε όχι γιατί κάνει απολογισμό και αναρωτιέμαι από πότε η πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών ανήκει στον απολογισμό του νοσοκομείου???

Σας παρακαλώ πολύ να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο προς αποκατάσταση της αλήθειας.

 

Απαντώντας στην συνέντευξη της Διοικήτριας του Γ Ν Θήρας επειδή αναφέρθηκε στην ιδιότητα μου ως Πρόεδρο των Νεφροπαθών  θέλω να σας γνωρίσω ότι:

  • Σε συνέντευξή μου στην Κυρία Μαρία Πρασίνου με θέμα το περίπτερο των νεφροπαθών στο χριστουγεννιάτικο χωριό, αναφερθήκαμε και σε θέματα που αφορούν την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και όχι μόνο. Είπα λοιπόν ότι το βασικό θέμα που μας απασχολεί είναι η επέκταση της Μονάδας Νεφρού Ανέφερα ότι το θέμα για την επέκταση ξεκίνησε επί εποχής Μαλαματένιο συνεχίστηκε επί εποχής Διαμαντόπουλου, μάλιστα το προσχέδιο της νέας μου το έδειξε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ όταν ήρθε στην τοποθέτηση του κυρίου Διαμαντόπουλου, η νέα Διοικήτρια συνέχισε στο να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και ότι είναι έτοιμο για δημοπράτηση. Για αυτό το θέμα δεν την ενημέρωσαν???  αφού δεν είχε παρακολουθήσει η ίδια την συνέντευξή μου όπως είπες. Αυτό γιατί δεν το ανέφερε ή  επιλεκτικά διάλεξε να αναφέρει μόνο το θέμα για τις νοσηλεύτριες του νεφρού και ρωτώ δεν είναι λογικό να αναφερθώ αφού μιλούσα για την Μονάδα στις νοσηλεύτριες αυτές??? Δεν έπρεπε να τις ευχαριστήσω για τον αγώνα που κάνουν για τους νεφροπαθείς??? Δεν έπρεπε να πω αφού υπερβάλουν εαυτό ότι κανονικά δικαιούται ένα επίδομα??? Επίσης αναφέρθηκε στο ότι η Μονάδα κλείνει στις 13:00 με 14:00  η ώρα, γιατί δεν λέει ότι οι νοσηλεύτριες της μονάδας πιάνουν δουλειά στις 6:00 το πρωί γιατί αναφέρεται στο ωράριο του χειμώνα και όχι του καλοκαιριού που ξεκινάνε στις 5:30 για να στήσουν μηχανήματα και σχολάνε 15:00 ή 16:00 η ώρα??? Όπως γνωρίζει η Διοικήτρια οι μονάδες τεχνητού νεφρού δεν δουλεύουν νύχτα σε όλη την Ελλάδα, παρόλα αυτά, όσες φορές χρειάστηκε να έρθουν βράδυ για έκτακτη αιμοκάθαρση, οι νοσηλεύτριες μας ήταν εκεί. Και κάτι ακόμα με την επέκταση της μονάδας θα χρειαστούμε και άλλες νοσηλεύτριες γιατί τρείς μόνο δεν φτάνουν.
  • Τον αν στηρίζω το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας, νομίζω ότι το δείχνουν οι συνεντεύξεις που δίνω στις πορείες διαμαρτυρίας που συμμετέχω και μιλάω πάντα τόσο για το ΙΑΤΡΙΚΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά, ας ανατρέξει στις συνεντεύξεις μου αν και νομίζω πως έχει τέλεια μνήμη. Και κάτι που ίσως δεν ξέρει η Διοικητριά μας είναι ότι εκτός από την τιμή να είμαι πρόεδρος του Συλλόγου νεφροπαθών είμαι και εγγεγραμμένο μέλος του συλλόγου στήριξης του νοσοκομείου για αυτό και έχω γενική άποψη για το νοσοκομείο μας.
  • Αναφέρθηκε η Διοικήτρια στο σπίτι που έχουμε νοικιάσει για την νεφρολόγο μας, θα της πω λοιπόν ότι, όταν ζητήθηκε στην κυρία Ορφανάκη να έρθει με απόσπαση στην Σαντορίνη, το δέχθηκε και στην αίτησή της ζήτησε σπίτι και τα εισιτήριά της. Αιτήματα που έγιναν δεκτά από την ΑΕΜΥ και τον Δήμο.
  • Εμείς σαν σύλλογος δώσαμε σπίτι στην νεφρολόγο και το πληρώνουμε από δωρεές φίλων και από χρήματα που μας παρέχει ύστερα από αίτημά μας το Ίδρυμα Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού.
  • Αναφέρθηκε στο τέλος της συνέντευξής της η Διοικήτρια ότι ελπίζει το ίδιο να κάνουμε και στο νέο νεφρολόγου που θα έρθει. Της απαντώ, η κυρία Ορφανάκη πληρώνεται από το ΠΑΓΝΗ με το μισθό που της δίνει το ΕΣΥ και από Γ Ν Θήρας μόνο της εφημερίες της. Ο νέος νεφρολόγος με βάση την προκήρυξη θα παίρνει ετήσιος εκατόν εννέα χιλιάδες και δεκαεπτά ευρώ (109.017,00) ήτοι εννέα χιλιάδες και ογδόντα τέσσερα ευρώ περίπου (9.084,00), χρήματα με τα οποία μπορεί να καλύψει άνετα το ενοίκιο του. Σίγουρα όμως θα τον βοηθήσουμε να βρεί σπίτι.

 

Τέλος θα ήθελα να διαβεβαιώσου ότι θα είμαι πάντα δίπλα στο προσωπικό όλου του νοσοκομείου ( ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό) με τις δυνάμεις που διαθέτω και πάντα δίπλα στην κυρία Ορφανάκη Διευθύντρια του ΕΣΥ,  η οποία άφησε τον τόπο της για να έρθει να μας εξυπηρετήσει ύστερα από συνεχόμενα τηλέφωνα από τον κύριο Μαλαματένιο επί εποχής lock down.

Της οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ γιατί δεν άφησε ποτέ την μονάδα ακάλυπτη, γιατί πέρα από την μονάδα δεν άφησε κανέναν ασθενή που να μην τον βοηθήσει, που ότι ώρα της ζητήθηκε βρισκόταν στο νοσοκομείο μιας  και το σπίτι που κατοικεί είναι 5 λεπτά από αυτό, που ακόμα και όταν δεν έχει εφημερίες (Σάββατα ) βρίσκεται πάντα στην μονάδα χωρίς να πληρώνεται.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Με εκτίμηση

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΑΡΡΑ”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *