ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Θεολογία Πρέκα- Αμφιάλη Πειραιά

 

 

 

 

“Γεννήθηκα στη Σαντορίνη αλλά λόγω του γάμου μου ζω στην Αθήνα. Είμαι μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 8 και 11 χρόνων. Πριν δύο εβδομάδες περίπου χρειάστηκε επειγόντως το μεγάλο να νοσηλευτεί και στην πορεία χρειάστηκε και να χειρουργηθεί.

Η γιατρός μας είπε ότι απαιτούνται δύο μονάδες αίμα για το χειρουργείο και ότι έπρεπε δύο άτομα από το συγγενικό ή φιλικό μου περιβάλλον να πάνε να αιμοδοτήσουν για να εξυπηρετηθεί το παιδί.

Ο άνδρας μου είχε δώσει πριν 20 μέρες για να βοηθήσει κάποιον συνάδελφό του. Οι δικοί μου συγγενείς ζουν Σαντορίνη. Έπεσα σε σκέψη

Ακούγοντας το προσωπικό του νοσοκομείου ότι η καταγωγή μου είναι από τη Σαντορίνη και ότι στη Σαντορίνη υπάρχει η καλύτερη αιμοδοσία στην Ελλάδα με ρώτησαν αν έχω συγγενείς στο νησί.

Και βέβαια έχω την αδελφή μου είπα . Μήπως είναι αιμοδότρια με ρώτησαν?

Επικοινώνησα μαζί της και όντως είναι 7 χρόνια που αιμοδοτεί στην Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης. Αμέσως επικοινώνησε με την υπεύθυνη και δόθηκε εντολή να καλύψουν το γιό μου για το χειρουργείο. Μέχρι να κλείσω την τηλεφωνική συνομιλία με την αδελφή μου με ενημέρωσαν από την αιμοδοσία ότι πήραν το μήνυμα για να δοθούν οι μονάδες που χρειαζόταν το παιδί για το χειρουργείο.

Ανακουφίστηκα αμέσως . Δεν ξέρετε πραγματικά πως αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω πέρα από την αδελφή μου αλλά και όλους τους συμπατριώτες μου που συμμετέχουν στην αιμοδοσία του νησιού μας.

Δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί τι αισθάνεται ο συγγενής του αρρώστου όταν πρέπει να βρει αίμα για τον άνθρωπό του αλλά και ο ίδιος ο άρρωστος .

Πολλά μπράβο λοιπόν σε όλους σας . Ο Θεός να σας έχει πάντα υγιείς και ποτέ μα ποτέ να μην έρθετε στο σημείο να αναζητήσετε αίμα.

Σας σφίγγω το χέρι”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *