ENTONO ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

 

 

 

“Η αθρόα προσέλευση των πολιτών της Θήρας στην επιμορφωτική ημερίδα του CSI ίnstίtute στο νησί, υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο έργο του φορέα, αλλά και της δράσης του Δήμου μας, για ενημέρωση στις σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας , εθισμών και εκφοβισμού

 

Η εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο “Κίνδυνοι και Κανόνες για ασφαλή πλοήγηση στον Διαδικτυακό κόσμο” υλοποιήθηκε χάρη στην αγαστή συνεργασία του Διεθνές Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια CSI lnstitute και των συνδιοργανωτών του έργου, τον Δήμο Θήρας και τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Θήρας.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 12 Μαΐου και ώρα 19:00, το Μπελλώνειο Ίδρυμα Φηρών φιλοξένησε, τόσο τους εισηγητές του CSI lnstitute, όσο και το πλήθος των πολιτών που ήρθαν να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική ημερίδα.

Η απήχηση της ημερίδας στο κοινό καταδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης ενός

  • σταθερού προγράμματος ψηφιακής εκπαίδευσης των πολιτών όλων των ηλικιών κι ενισχύει την επιθυμία του Δήμου μας να συνεχίζει αδιάκοπα να εφευρίσκει τρόπους προσέγγισης και θέασης των πρακτικών πρόληψης.

 

Τις ομιλίες ανέλαβαν ο κος Μανώλης Σφακιανάκης Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Προέδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για την ΚυΒερνοασφάλεια, Ειδικός        Ερευνητής-Αναλυτής

Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, η κα Σοφία Βασιλειάδου, Εγκληματολόγος

– Απόφοιτη MSc Criminoιogy του KU Leuven Επικεφαλής του The Crime Lab και η κα Αναστασία Κατσιμπέλη, Εγκληματολόγος – Απόφοιτη του BSc (Hons) Forensic Science του Uniνersity Of Derby, Assistant Head The Crime Lab.

 

Τα φαινόμενα στα οποία εμβάθυναν -φαινόμενα παθογένειας εντός κι εκτός διαδικτυακής πραγματικότητας- πλαισιώθηκαν και από Βιωματικές εμπειρίες των εισηγητών,στο πεδίο δράσης τους. Προσεγγίστηκαν και αναλύθηκαν φλέγοντα ζητήματα όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός και εθισμός, αλλά και οι μορφές κυΒερνοεγκλήματος που ταλανίζουν τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.

 

Στόχος είναι η ενθάρρυνση των κατοίκων μας να μοιραστούν τις εμπειρίες του και να έρθουν στο επίκεντρο της προσοχής όλα τα θέματα που τυπικά αποσιωπώνται”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *